Najpopularniji trendovi šminke u 2024. godini: Evo šta nas očekuje u proljeće i ljeto

Ne samo u pogledu mode, dizajneri na proljetnim i ljetnim revijama 2024. godine daju pogled na ono što ćemo nositi - takođe u smislu šminke
Ne samo u pogledu mode, dizajneri na proljetnim i ljetnim revijama 2024. godine u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu daju pogled na ono što ćemo uskoro nositi – također u smislu šminke.


Trebalo bi da znaš ove trendove ljepote sada.

 

Prva stvar: U proljeće i ljeto 2024. godine zaista postoji trend za svaki ukus. Od gotovo bez šminke do dramatičnog ili jarko obojenog izgleda i vanvremenskih klasika, sve preferencije šminke su zadovoljene. Puno toga se događalo na modnim pistama, i naravno da to ne želimo uskratiti od tebe.


Koja šminka je u trendu? Imamo odgovor, a sada ćemo otkriti najveće trendove šminke u 2024. godini.

1. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Grafic krilati liner


Crni ajlajner sa krilom na kraju poklopca popularan je klasik koji ove sezone dobija ažuriranje. Oblik i intenzitet se igraju sa: posebno široki ajlajner, ekstra duge linije ili svijetle boje kao što je crvena sada su u modi. Volimo da probamo nešto novo da bi ponovo dali neki zamah klasiku.

 

Također, često viđene na modnim pistama emisija za proljeće i ljeto 2024. godine bile su zalepljene na ajlajnere, gdje se krilo ponekad sastojalo od pera. Kreativnost uopšte nema granica.

2. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Satenske crvene usne


Sada više volimo nositi crvene usne u vrlo posebnom finišu, odnosno satenu. Ako sada razmišljate o materijalu, potpuno ste u pravu sa ovom pretpostavkom.

 

Posebna stvar kod satenske usne nije završna obrada visokog sjaja, već sjaj koji dolazi na svoje kada se svjetlost reflektira u njoj.


Ovo mozete probati sa bilo kojom bojom koja vam padne na pamet. Ali svijetlo crvene su bile one koje smo najviše vidjeli na Fashion Weeku.

3. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Aqua Eyes


Kada su u pitanju trendovi šminke za 2024. godinu, boja ulazi u igru – i zaista jeste! No, prije svega, cool tonovi mogli su se diviti na poklopcima modela na modnim pistama modnih prijestolnica: zeleni,
ljubičasti i posebno plavi.

 

Savjet: Ako želite pojačati sjaj boja, treba dodati bijeli prajmer sjenila za oči ili bijelu sjenilo ispod. Bijela čini
da svaka šarena sjenila sjaji još više.

4. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Njegovani sjaj


Ponekad je manje više – a u proljeće i ljeto 2024. uzimamo moto k srcu, posebno kada je u pitanju njega kože u kombinaciji sa temeljima.

 

Zato što postaje delikatna: lagane teksture, sjajna završna obrada i mala pokrivenost. Ovo osigurava prirodan rezultat i savršen izgled bez šminke.


Zatamnjene kreme za sunčanje idealne su za sunčanu sezonu, jer štite od sunčevih zraka zahvaljujući svom zaštitnom faktoru sunca i dočaravaju ravnomjeran ten poput svjetlosnog temelja.

 

Važno: Ne koristite prah, jer je sjaj izričito poželjan ovim izgledom.

5. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Breskva Fuzz


Pantone trend boja 2024. također igra važnu ulogu u šminkanju u proljeće i ljeto 2024. godine.

 

Bilo na usnama, kapcima ili obrazima, boja se može koristiti po cijelom licu, a može se koristiti i za monohromatski izgled.

6. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Lavender izmaglica


Još jedan trend šminke za 2024. godinu ove sezone koji se vrti oko teme boje: Lavender Haze!


Međutim, ovaj trend koristimo na potpuno drugačiji način. Ljubičasti tonovi kao što su lavande ili jorgovan su također odlični kao sjajni ili svjetlucavi detalji kako bi se dodao vilinski ili kosmički dodir
bilo kom pogledu.

 

Savršen za festivalsku sezonu. Naravno, može se koristiti i nijansa u mattu. Ili ljubičaste trepavice, za promjenu?

7. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Bronzani Grunge


Kako da dovedete mrak, tmuran grunge pogled u proleće/leto 2024?

 

Zamjenom sive i crne sa smeđim tonovima. Tamno smeđa ili smeđa u kombinaciji sa zadimljenim kohlom na očima odmah stvara trendi bronzani grunge izgled.

8. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Doll Cheeks


Ruža je zauzela važno mjesto u našoj rutini šminke zahvaljujući društvenim mrežama. Uvijek postoje novi trikovi kako da ga nanesete ili nosite.

 

A otkrili smo i vrlo poseban trend rumenila na Fashion Weeku: Ljupki Obrazi lutaka zvani Apple Cheeks su se vratili.

 

Iako je prošla godina još uvijek zaista pojačana u pogledu rumenila zahvaljujući rumenilu i W-rumenilu, u proljeće i ljeto 2023. godine ponovo ga nosimo potpuno prirodno i centralno na obrazima.

9. Makeup Trend 2024 Proljeće/Ljeto: Izjave Usne


Tamne usne ljeti? Da!

 

Sumorne ljubičaste i crvene viđene su dosta često na pistama modnih revija, a u ovaj trend šminke smo se odmah zaljubili.

 

Uz sjajnu završnicu izgledaju malo mekše, ali u mat traju cijeli dan i večer, savršeni za duge ljetne noći. I da, crni ruž za usne je također u trendu.

Više možete pročitati na linku.