Ljubavni klasici su kao dobro vino

Što ih više čitamo, to se više uvjeravamo u njihovu književnu vrijednost i svevremenski magnetizam

Bilježnica, Nicholas Sparks

\"\"

Beskrajno topla i snažna ljubavna priča koja ne ostavlja čitatelje ravnodušnim. Dirljiva ispovijest o dvoje ljudi koji se sreću poslije 14 godina lutanja i potrage za pravom ljubavi. Ni vihor Drugog svjetskog rata, nepredvidljive životne okolnosti i skovani planovi za budućnost nisu uspjeli da raskinu ljubavne niti koje su više od decenije vezivali Noa i Ali.

 Žena francuskog poručnika, John Fowles

\"\"

U središtu je ove romaneskne priče Sarah, strastvena žena kojoj je okolina zbog grijeha iz mladosti prišila pogrdni naziv ženska francuskog poručnika, te Charles, zaručnik prelijepe i bogate Ernestine i nasljednik još bogatijeg strica. Vrijeme pripovijedanja je druga polovica 20. stoljeća, što autoru dopušta upotrebu svih znanja o ljudima i duhu viktorijanskoga doba.

 Ljubavna priča, Erich Segal

\"\"

 Knjiga kojoj je i iz samog naslova vidljiva tematika proizašla je iz pera Ericha Segala, a prvi je put objavljena na samo Valentinovo 1970. godine. Zanimljivo je da je prvo nastala kao scenarij za film, a tek je potom pretvorena u knjigu.

 Kako pronaći ljubav u knjižari, Veronica Henry   

\"\"

 Knjižara Nightingale san je svakog pravog ljubitelja knjiga, ali najbolje priče nisu samo na stranicama knjiga koje prodaje – Emilijini kupci imaju vlastite priče. Među njima su dama iz visokog društva koja krije veliku tajnu, razvedeni otac koji traži knjige koje bi čitao sa sinom, ali ima i drugi razlog za posjet knjižari, i stidljiva kuharica koja pokušava smoći hrabrosti da porazgovara s mladićem koji joj se sviđa.

Igra ljubavi i mržnje, Sally Thorne

\"\"

Lucy Hutton oduvijek je vjerovala da srdačna djevojčica može steći menadžersku poziciju. Ponosi se time što je na poslu svi vole − osim dojmljivog i savršeno odjevenog Joshue Templemana. Kada zaglave u istom uredu, upletu se u neodoljivu igru nadmetanja. Igraju igru pogleda, igru zrcala, igru poslovnog pravilnika, a Lucy ne može dopustiti da je Joshua i u jednoj pobijedi − a pogotovo kada im se oboma ponudi važno unapređenje…