Kućni spa i savršena nedjelja

U svom domu kreirajte vlastitu oazu mira. Posvetite sebi nekoliko sati, zaboravite na sve obaveze i probleme.

Na početku stvorite sebi ugođaj. Zamračite svjetlo u kupatilu, zapalite mirišljave svijeće, opustite se – uz aromatičnu kupku i uživajte uz omiljenu muziku – koja vas opušta.

Taj dan – prestanite čitati aktuelne vijesti i držite se podalje od svake negativnosti koja se trenutno dešava oko vas. Mobitel ostavite po strani.

Pripremite domaći piling za tijelo. Sve što vam je potrebno jeste kašika smeđeg šećera, kašika zobenih pahuljica i nekoliko kašika maslinovog ulja. Sve promiješajte i nanesite masu za piling na kožu. Prilikom masiranja koristite kružne pokrete; ne žurite, već uživajte u svakom pokretu. Na kraju uklonite piling peškirom i isperite kožu toplom vodom.

Na kosu nanesite kokosovo ulje – koje će nahraniti vašu dlaku.

Lice temeljito očistite, a zatim nanesite masku. Predlažemo četiri kašike mljevenih zobenih pahuljica, kašiku meda i žumance. Ili još jednostavnije, pomiješajte bananu sa kašikom sode bikarbone. Ostavite da djeluje na licu 15 minuta, zatim isperite i nanesite kremu.

Nakon kupanja osvježite kožu. Nanesite hidratantno mlijeko ili losion za tijelo. Tako ćete se pobrinuti da koža cijelog tijela bude meka, glatka i nahranjena. Ako je vaša koža ipak suha, radije nanesite maslac za tijelo – gušći je i sadrži više hranljivih sastojaka.

Nakon sto završite… obucite udobnu odjeću te nastavite sa svojim opuštenim SPA-ugođajem i izvan kupatila. Pogledajte omiljenu seriju i uživajte u najdražoj hrani.

Foto: Freepik