Kako se šminkaju žene širom svijeta?

Amerikankama su važne intenzivne boje i velike trepavice, Brazilke njeguju prirodni look s naglašenim usnama matirajuće teksture, a Indijke vole naglasiti sve

Dobar ruž za usne, kvalitetna maskara, korektor koji će prikriti tamne kolutove uglavnom je sve što ženi treba da \”oživi\”. To su klasici koji igraju gdje god živjeli, no kompletni izgled i navike šminkanja se u pojedinim dijelovima svijeta itekako razlikuju.

Zahvaljujući istraživanju MAC-ovih prodavnica ustanovljeno je koji su proizvodi najprodavaniji širom svijeta uključujući Ameriku, Kanadu, Veliku Britaniju, Australiju, Japan i druge. Ovo zanimljivo istraživanje dalo nam je uvid u beauty navike, trendove, stilove i najprodavanije proizvode u pojedinim zemljama.

\"\"

Amerikankama je važno imati postojan ruž za usne u jarkim bojama, a nakon toga su im u fokusu velike trepavice. Vole naglasiti oči crnim i tamnoplavim tušem. Brazilke prednost daju ultra prirodnom tenu, a za usne obavezno biraju ruževe matirajućih tekstura najčešće u crvenim nijansama. Kanađanke vole naglasiti svoje obrve i također biraju matirajuće ruževe za usne u prirodnim i roza nijansama. Britanke također njeguju prirodni look, one koje ne koriste kremu za samotamnjenje  uz konturiranje i osvjetljavanje ključnih točaka na licu. Indijke se strogo drže dobrog smokey eye looka koji prati ocrtani tuš iscrtan prema van, uz obavezno prirodne usne.

Australkama je bitno da je njihova šminka postojana što duže pa biraju proizvode koji dugo traju i otporni su na vodu što i nije tako neobično s obzirom na vremenske uvjete u kojima žive. Žene s Bliskog istoka ne izlaze iz kuće bez naglašenih obrva i trepavica o kojem god makeup looku se radilo. Japanke najviše kupuju highlightere i crvene ruževe, Meksikanke biraju jarke ruževe za usne, najčešće narandžaste. Francuskinje su standardno posvećene isključivo ljepoti svoje kože te koriste vrlo blage proizvode koji tek prikrivaju nepravilnosti i naglašavaju njihovu prirodnu ljepotu i njegovanost.

(buro247/hr)