Jelovnik za tople dane: Cheesecake…

Ljetni meni ispunite laganim slanim, ali i slatkim delicijama – jer ćete se lakše nositi s visokim temperaturama

Sastojci:

Tijesto:

– 250 g brašna

–  125 g maslaca

– 100 g šećera

– žumance

Nadjev:

– 250 g svježeg sira

– 100 g šećera

–  prašak za puding od vanilije

– naribana korica limuna

– 4 jaja,

– 2 i 1/2 dl slatkog vrhnja

– 500 g jagoda

– preljev za tortu (crveni)

Priprema:

Napravite brzo tijesto od brašna, maslaca, šećera i žumanca. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite na dva sata u frižideru. Kada se tijesto ohladi razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini, te njime obložite dno i rubove okruglog kalupa. Viljuškom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u šporetu zagrijanom na 200°C.

Sjedinite sir sa šećerom, pudingom, limunovom korom i jajima – sve dobro izmiksajte. Vrhnje izmiješajte i dodajte smjesi. Nadjenite tijesto pripremljenom smjesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi. Jagode poredajte na kolač.