Jedan radni dan sa Naidom Kundurović: Jutro počinjem muzikom i plesom

 Jedno je od najljepših bh. lica s malih ekrana, producent/voditelj emisije Impuls N1 televizije, godinama važi za najveće osvježenje na javnoj sceni. Energija i pozitivizam kojim zrači ne može proći neprimijećeno, a profesionalizam u poslu doveo je do prepoznatljivosti u cijelom regionu. Sunčani junski dan proveli smo prateći je kroz rad na poslu, ali smo zavirili u njenu svakodnevicu i kada se ugase svjetla kamere

Priredila: Andrea Tomašević Kolenda

FOTO: Edvin Kalić

7:30

Buđenje svakog jutra počinje u 7:30. Iako sam ranoranilac, alarm me probudi. Volim jutro i koliko god kasno zaspim uvečer, trudim se ugrabiti veći dio jutra. Rukovodim se onim da je moguće napraviti prekrasne stvari u rano jutro prije samog ludila svakodnevice. Alarm je nježnijih tonova, jer ne volim nagla buđenja. Nakon toga puštam muziku, obično su to strani hitovi, jer sam po prirodi jako vesela i volim plesati pa je to jedan od obaveznih jutarnjih rituala. Nekad se desi da se budim i ranije ako me moja Noche, crna mačka koju imam, probudi. Voli se ušunjati u krevet oko šest sati pa me njuška i šeta mi oko glave u želji da ustanem. Uz njeno maženje počinje i moje jutarnje buđenje. Kafa je obavezna, kao i tuširanje. Trudim se i doručkovati, ali ne nužno jer nam je taj obrok nametnut kao obavezan. Ako ne jedem, onda „pojedem“ tu kafu i odlazim na posao.

\"\"

 9:15

Kako nisam vezana fiksnim radnim vremenom iz kuće obično izlazim u ovo vrijeme. Volim imati sat i pol vremena nakon buđenja za sebe. Na posao idem automobilom. U zadnje vrijeme trudim se više šetati, ali kako volim svoje auto i vožnju onda radije biram tu opciju. U zavisnosti od toga da li sam u Sarajevu, Zagrebu ili Beogradu, jer svaki mjesec radim u drugim gradovima, odlazim u N1 centar. Dan se dalje pretvara u planiranje. Radim intervjue, montiram, odlazim na shootinge…uz obavezne telefonske razgovore s najbližima za koje sam posebno vezana. Do 12 sati završim oko 50 posto posla.

\"\"

12:00

Pravim pauzu i najčešće odlazim na mjesta koja su „izdignutija“ u odnosu na grad. Volim poglede, volim da sam visoko, jer mi to daje priliku da se istinski relaksiram i udahnem punim plućima. Obično je to neboder u kojem je smješten hotel Heco ili „4 seasion“ u Alti.

\"\"

13:00 – 14:00

U ovom periodu nastojim da ručam. Prije ili poslije ručka obavezno idem u teretanu i to je jedna od prednosti posla kojim se bavim, jer nisam cijeli dan vezana za office. Dva puta sedmično vježbam u Avalonu. Volim individualne treninge i nisam tip za grupe. Na treningu izbacim svu lošu energiju i to mi mnogo godi.

Nakon treninga i ručka često se zna desiti da imam još poslovnih obaveza po gradu pa odlazim da ih završim i onda idem kući.

17:00

Često je ovo vrijeme kada dolazim kući promjenljivo, ali obično bude između pet i šest sati popodne. U zadnje vrijeme prakticiram osamljivanje u cilju punjena baterija, jer mnogo vremena provodim s ljudima među kojima, ruku na srce, ima i energetskih vampira. Tada obično slušam audio zapise, trudim se meditirati uz relaksirajuće zvukove. To vrijeme je samo za mene i nekada ga odvojim neposredno pred spavanje.

Neko ovo vrijeme iskorištava i za shopping, ali ja sam jedan potpuno neplanski tip kada je riječ o kupovini. Ono što vidim usput to i kupujem. Znam da je isplanirana kupovina bolja i za mozak i za novčanik, ali kod mene je sve u životu impulsivno, bez posebnog prethodnog planiranja. Sva sam spontana i želim takva i ostati bar dok još uvijek nemam djecu.

19:00

Susret s roditeljima ili prijateljima. To obično bude u kući ili u gradu, a kako nam je konačno stiglo lijepo vrijeme sada se družimo negdje u prirodi. Jako volim šetanje i planinarenje i znam nakon posla otići do Barica ili Čavljaka. Ovo je i vrijeme moje večere s dragim ljudima.

23:00

Tada sam obično ponovo u svom domu, ali ne zaspim nikada prije ponoći. Od obaveznih rituala tu je skidanje šminke i pranje zuba i to je nešto što nikada u životu nisam preskočila. Nastojim izbjegavati gledanje televizije i radije biram knjigu koja me i uspava. Ograničila sam i vrijeme gledanja u mobitel i surfanja po društvenim mrežama pa se držim onoga da 40-ak minuta pred spavanje ne gledam u ekran mobitela. U zadnje vrijeme sam počela paliti i svijeće i savršeno me opuštaju i smiruju. Ako ne čitam knjigu onda se igram s mačkom. Oko ponoći sam u krevetu i uvijek brzo zaspim.
Vikendom sam stalno u prirodi, pješačenje ili neka od adrenalinskih aktivnosti. Punim baterije ispod oblaka na nekoj od planina sa svojim prijateljima.