Evo kako možete balkon pretvoriti u dnevnu sobu

Kada je lijepo vrijeme, šteta je ne uživati u vanjskom prostoru ako ga imate

Tokom ljetnih mjeseci balkone i terase možete maksimalno iskoristiti te ih pretvoriti u vanjsku dnevnu sobu. Donosimo vam sedam savjeta uz koje ćete to lako postići.

Odredite središnji dio prostora

Tako ćete sebi olakšati posao već od samog početka. \”Srce\” prostora neka popuni udobni vrtni dvosjed, trosjed, ležaljke ili pak stol, odnosno neka to bude onaj komad namještaja koji ćete najčešće koristiti.

\"\"

Razlikujte unutarnji i vanjski prostor

Nemojte doslovce u vanjski prostor prenijeti namještaj koji je inače stvoren za unutarnji prostor. Ipak je riječ o različitim vremenskim uvjetima. Izdržljiva vrtna garnitura svakako je bolji odabir od kauča.

\"\" \"\"

Izaberite namještaj koji odgovara veličini prostora

Prije kupovine i uređenja važno je izmjeriti prostor kako biste mogli odabrati pravilnu veličinu namještaja. Glomazni namještaj zbog kojeg ništa drugo ne stane na balkon ili terasu nije baš idealan odabir.

Pravilno rasporedite namještaj

Dobar razmještaj vrlo je bitan. Kada uređujete prostor, imajte na umu da bi trebalo ostati dovoljno prostora za komotno hodanje, odnosno za prolazak i okret između komada namještaja. Ono ne smije biti prepreka.

Pripazite na količinu namještaja

Za postizanje ravnoteže prostora potrebno je da se komadi namještaja nadopunjuju te da ih nema previše, ali ni premalo. Prostor koji je prenapunjen vizualno će izgledati manjim, dok će se prostor s premalo namještaja ili boja činiti ispraznim i zanemarenim.

Obogatite prostor bojama

Jedan od najboljih načina kako oživjeti prostor jest obogatiti ga bojama. Jastuci različitih nijansi i uzoraka te garnitura od materijala koji se ističe nepogrešiv su izbor.

Ne zanemarujte detalje i biljke

Kako biste postigli osjećaj ugode kojim zrači svaka dnevna soba, ne smijete zanemariti detalje i biljke. Lijepo osvjetljenje, svijeće, teglice s cvijećem, vaze i ukrasni jastuci prilikom uređenja postaju nezaobilazni.

(Zadovoljna.hr)