Ivanka Trump: Porodično gnijezdo od 5.5 miliona dolara

Zavirite u novo porodično gnijezdo prve kćerke, luksuznu kuću koju je kupila u Washingtonu kako bi bila bliže ocu. Ivankin porodični dom udaljen je tek nekoliko kuća od nove rezidencije porodice Obama

Priredila: Lejla Lojo-Karamehmedović

Kao kćerka jedinica američkog predsjednika, Ivanka Trump navikla je samo na najbolje i na najluksuznije, pa je za kuću u Washingtonu izdvojila 5.5 miliona dolara.

Ivanka je prilikom odabira nove nekretnine morala voditi računa o svim detaljima, a ponajviše o činjenici da dovoljno prostora osigura svojoj djeci Arabelli Rose (5), Josephu Fredericu (3) i Theodoreu Jamesu (10 mjeseci). Sa suprugom Jaredom Kushnerom i djecom, u Washington se doselila iz New Yorka. Inače, njen suprug već je dobio poziciju starijeg savjetnika u Bijeloj kući, a njena funkcija javnosti još nije poznata. Spekulira se da bi upravo Ivanka trebala na sebe preuzeti sve Melanijine obaveze, jer će prva dama najvjerovatnije ostati da živi u New Yorku, te voditi Donaldove poslove kao osoba od njegovog najvećeg povjerenja. Melania će u starom domu ostati kako bi bez medijske pažnje mogla odgajati i 10-godišnjeg sina Barrona.

S druge strane, procjenjuje se da Ivankino i Kushnerovo bogatstvo iznosi 200 miliona dolara, te im 5.5 miliona dolara, koliko su izdvojili za kuću u Washingtonu, doslovno ne znače ništa. Par još posjeduje luksuzni penthouse na Manhattnu čija je vrijednost 10 miliona dolara.

Njihov novi porodični dom sagrađen je 1923. godine, a prostire se na 638 metara kvadratnih. Osim brojnih soba, interijer karakterizira čak pet kamina, te nekoliko „walk-in“ ormara.