Goca Tržan: Divna i ljubavna večer u Sarajevu

Velike umjetnike i ljude gotovo uvijek karakterizira najveća profesionalnost i još veća jednostavnost. Upravo takva je i Gordana Goca Tržan – jedna od najpopularnijih i najharizmatičnijih pop pjevačica u regionu. Ova pop diva, iza koje je više od 30 godina uspješne karijere, će Sarajlije obradovati velikim koncertnim spektaklom u Domu mladih u subotu, 17. juna u 20 sati. Krasi je neprikosnoveni vokal, a sjajna energija i perfektni nastupi… dio su njene svakodnevnice. Ususret ovom sjajnom koncertu za rubriku Ladies In Music, Goca otkriva detalje iz svog života.

Dugo ste na sceni, ali bez obzira na sav publicitet koji je postojao oko Vas, znali ste čuvati svoj život i bili ste umjereni u svemu. Dio ste showbusinessa, ali ste bez pompe gradili karijeru. Kako Vam je to uspijevalo?

– Tako što sam znala postaviti prioritete i principe, te da ih se držim. Volim muziku i publiku, a ne sebe u njihovim očima i to mi je pomoglo da budem realna prema sebi i prema poslu.

\"\"

Uvijek ste rado viđena gošća u našoj zemlji. A, na svu sreću Bosanci i Hercegovci će uskoro uživati u Vašem koncertu u Sarajevu. Šta nas očekuje? Pripremate li poseban repertoar za Sarajlije?

– Pripremam se tako što pravimo repertoar mojih pjesama koje se rado slušaju. Bit će divno i ljubavno veče u Sarajevu 17. juna.

U kojem trenutku svoje profesionalne karijere ste shvatili da ste na pravom putu i da nema povratka?

– Uh, pa od trenutka kad sam stala na scenu znala sam da će to biti moje radno mjesto. A, počela sam još kao djevojčica u horu JNA. I ta ljubav prema sceni nije prestala do sad.

\"\"

 Kako čuvate svoja prijateljstva? Ko Vam je najbolji prijatelj?

– Najbolji prijatelji se čuvaju posvećenošću i iskrenošću i ja ih imam još iz osnovne škole. Moja kuma je moja najbolja drugarica od prvog razreda osnovne škole. Moj muž je moj najbolji prijatelj. S njim dijelim sve.

Kako izgleda jedan Vaš uobičajeni dan?

– Jutarnja kafa i poljupci, trening, sastanci, snimanja, ako stignem skuham porodici ručak, ručamo zajedno, ako nemam koncert pogledamo neki film i u krevet. Dosadno i obično.

\"\"

Koliko Vam je moda, kao dio životnog stila, bitan segment? Kako opisujete svoj stil i koliko pratite trendove?

– Ne pratim trendove, jer mi ne odgovaraju svi trendovi. Modu volim, ali nisam pasionirani ljubitelj. Za mene je važno da je garderoba u skladu s prilikom, da odgovara boji mog tena i građi, te da oblikuje moje tijelo kako treba.

 Sudeći prema Vašem njegovanom izgledu, ostavljate dovoljno prostora za ljepotu. Na šta se svodi Vaša njega, koliko ste često na beauty tretmanima i šta obično preferirate kada je riječ o make-upu?

– Dosta vremena trošim na njegu, oduvijek je tako. Koristim kvalitetnu kozmetiku, idem na redovne higijenske tretmane, mezoterapiju, masaže, botox, endolift, sve što pomaže koži da održi tonus, a da mi ne mijenja lični opis.

\"\"

Koliko često čujete komplimente, barem na dnevnoj bazi?

– Hm, ne obraćam pažnju previše na njih, jer se trudim da držim ego pod kontrolom. Ali, svakako je lijepo dobiti ih.

 Komplimentirate li lijepim ženama?

– Uvijek.. Obožavam žene i volim da ih pohvalim.

 Ostvarili  ste se i u najvažnijoj životnoj ulozi, ponosna ste Lenina majka. Kojim životnim vrijednostima učite svoje dijete?

– Da bude moralno, etičko i socijalno zdravo ljudsko biće, da poštuje sebe i druge, da voli punim srcem i da izgradi sebe kao nezavisnu ženu.

\"\"

 Koje osobine kod ljudi najviše cijenite?

– Odanost, nježnost, objektivnost, talenat, zdravu ambiciju, ljepotu, duhovitost, iskrenost, nesebičnost, čestitost…

 Da se ne bavite muzikom, radili biste…

– Kao šminkerica, glumica ili inžinjerka poljoprivrede.

Za kraj, kako čuvate svoj mikrosvijet?

– Trudim se da se okružujem ljudima koji su mi slični i da živim s dosta ljubavi u sebi i oko sebe.