Evo zašto biste vodu s limunom trebali piti svaki dan?

Stalno se priča o tome kako bi voda s limunom trebala biti piće koje konzumiramo redovno, no na koji nam način ona konkretno pomaže?

Da je limun voće bogato vitaminima koje ima povoljan učinak na naš organizam je dobro poznata činjenica. Koristile su ga generacije i generacije prije nas, no čini se kako je u posljednjih nekoliko godina limun prisutniji nego ikad prije. Osim što se koristi u pripremi raznih jela ili pak alkoholnih i bezalkoholnih pića, sve se više počelo govoriti o čaši mlake vode s malo limunovog soka s kojom trebamo započinjati svaki dan.

O čemu se tačno radi i kako nam ta navika konkretno pomaže? Za početak, treba istaknuti kako limun pomaže našoj probavi. Uklanja toksine iz našeg tijela i potiče bolji rad jetre, a pomoći će i onima koji imaju problema s nadutošću. Limun će vam pomoći i u ojačavanju imunološkog sistema, budući da je bogat vitaminom C koji je odličan u borbi protiv bakterija. Štoviše, dokazano je i kako limun pomaže boljoj apsorpciji željeza. Nadalje, svi oni koji poštuju alkalnu prehranu, znaju da je limun jedna od najboljih namirnica. Konkretno, to znači da vam konzumiranje limuna utječe na alkaliziranje krvi i smanjenja razine kiselosti u organizmu, što je česti uzročnik bolesti.

Ako je vaša koža sklona nepravilnosti, ponovo je dobro pokušati s ovim napitkom. On će vam, naime, povoljno djelovati na upalne procese poput onih iz kojih nastaju akni, a vašu će kožu na kraju učiniti i sjajnijom. Uz to, limun ima svojstva iscjeljivanja, u smislu pomaže održati jake kosti i vezivna tkiva. Pijete li redovito mlaku vodu s limunom, možete računati i na dodatnu hidratizaciju te nadomjestak izgubljenih tjelesnih tekućina, a na taj način tijelu omogućavate lakšu obnovu. Naposljetku, voda s limunom pomaže svježini vašeg daha i potencijalno pomaže kod zubobolje, a pomoći će vam i ako želite izgubiti kilograme. Limun, naime, sadrži dijetna vlakna koja pomažu kod svih onih lažnih osjećaja gladi.

(buro247)