Enzim mukopolisaharidaza dovodi do smanjena celulita

Savjeti iz Hemofarma: Celulit

Piše: mr ph. Ines Keranović

\"\"

Dolazi ljeto, a sa porastom temperature celulit postaje jedna od top tema. Celulit nas otkriva i odaje naše navike koje često i ne igraju po pravilima zdravog života. Na kraju, voljele mi to priznati ili ne, veliki uticaj ima i na samopouzdanje.

Pojava celulita veća je kod žena nego muškaraca, jer žene imaju više od 30% masnog tkiva dok im je vezivno tkivo slabije i ima ga manje. Jedan od najvećih krivaca za celulit je loša cirkulacija, zbog čega se u organizmu gomilaju otpadne tvari i zadržavaju vodu. Često se celulit veže uz prekomjernu težinu, no on se javlja i kod vitkih djevojaka i žena. Upravo na takvim slučajevima vidljivo je koliko fizička neaktivnost i ubrzan način života može uticati na pojavu „narandžine kore“. Mnogi nisu svjesni ni činjenice da celulit  može biti uzrok zdravstvenih poremećaja poput naticanja nogu i ruku, te osjećaja težine.

Ipak, moguće je redukovati postojeći i prevenirati nastanak novog celulita uz pomoć proizvoda koji u sebi sadrže enzim mukopolisaharidazu. Zahvaljujući djelovanju ovog enzima na mukopolisaharide potkožnog tkiva, ovakvi proizvodi dovode do smanjena celulita, olašavaju oticanje viška tečnosti iz potkožnog tkiva, kao i sagorijevanje masnoća.

Kod uznapredovale forme celulita preporučuje se tretman započeti sa Thiomucase Forte kremom koju je potrebno koristiti dvije do tri sedmice, a nakon toga tretman se može nastaviti sa Thiomucase gelom. Potrebno je u obzir uzeti i način aplikacije kreme i nanositi je masažnim pokretima kako bi se pokrenula limfa.

 U vremenu sve bržeg života, često nedostaje vrijeme za „dobre navike“, a one su najčešće veoma jednostavne. Pijte najmanje 2L vode dnevno, krećite se što je više moguće, vježbajte i koristite Thiomucase Forte kremu i Thiomucase gel. Tako će koža, koja je zdravo hranjena imati i unutrašnju hidrataciju, a samim tim bolje podnositi sve ostale izazove.

Thiomucase Forte kremu i Thiomucase gel možete pronaći na www.svakodobro.ba.

 Pojava celulita

„Statistike kažu da 85% ženske populacije starije od 20 godina ima celulit kao i da se danas javlja sve ranije, nerijetko već u 12. godini života. Razlog pojave ovog, ne samo estetskog, već i medicinskog problema krije se u našem načinu života, hroničnom stresu, slabom kretanju, nutritivno siromašnoj ishrani i nasljeđu. Takođe sve češće uzimanje kontracepcije doprinosi  stvaranju i pogoršanju celulita. Za redukciju i prevenciju celulita ne postoji jedan tretman već kombinacija tretmana kako bi se djelovalo na sve uzroke njegovog nastanka. Najbolji rezultati postižu se pravilnom ishranom, adekvatnim unosom tečnosti, svakodnevnom fizičkom aktivnošću, masažom i redovnom upotrebom kvalitetnih anticelulitnih preparata“, istakla je mr ph. Dragana Lošić, spec. nutricionizma .