Emerging Talents Milan: Aida Mušinović na sedmici mode u Milanu

EMERGING TALENTS MILAN FALL – WINTER 2023/2024 revije – održavat će se u Milanu od 22 do 25. februara u Palači Visconti. A, čast da se predstavi imat će naša poznata dizajnerica i dobitnica Priznanja za doprinos razvoju dizajnerske scene Ladies In Awards 2017 – Aida Mušinović.

Počašćena sam – što sam pozvana da sudjelujem na prestižnom svjetskom modnom događaju, poput Emerging Talents Milan. Ova pozivnica predstavlja i članstvo ove divne platforme.

\"\"

Dizajnerica ističe da je prvi poziv dobila prije dvije godine – ali se, nažalost u tom periodu nije mogla odazvati.

Bila sam oduševljena pozivom tada, i bez obzira na to što se nisam odazvala pozivu, ostala sam u kontaktu sa agencijom Emerging Talents Milan i također sa tadašnjim agentom i modnim skautom Josipom Grabovcem, naše dobro poznate osobe u BiH u svijetu mode. Josip Grabovac je modni novinar, jedna od čelnih osoba Emerging Talent platforme na koju idem u Milano i koji su zajedno prepoznali jedinstvenost, unikatnost i kvalitetu mojih kreacija. Pozivnica mi je drugi put stigla prošle godine u devetom mjesecu, te smo potpisali ugovor u oktobru 2022. godine. Značajno je istaknuti da je Josipov blog GLASMODE jedini blog s ovih prostora koji je akreditiran od strane Milano Fashion weeka, te među 100 najčitanijih u svijetu. Iza Josipa je uspješna karijera – koju pratimo iz dana u dan kako raste.

\"\"

Poziv na ovakvu prestižnu manifestaciju je veliki uspjeh za Mostar, ali i za cijelu  Hercegovinu.

–  Ovo je prvi put u historiji da je pozivnica na jedan ovako veliki događaj i prestižan event stigla nekome iz Mostara i Hercegovine. To me čini neizmjerno ponosnom. Prvenstveno želim da opravdam njihovu pozivnicu, jer su prepoznali jedinstvenost mojih kreacija i potrudit ću se da u najljepšem izdanju prikažem svoju kolekciju i promoviram grad Mostar i Hercegovinu. Moja je želja odavno da se BiH, posebno Hercegovina plasira, visoko u kategoriji mode i van granica naše države, posebno u centru mode u Milanu.

Za ovu veliku reviju pripremila je kolekciju od deset haljina, posebnih i jedinstvenih, čije su skice već odavno čekale da se realiziraju.

Izrada kolekcije za reviju je uspješno završena, a trenutno su haljine u finalnalnoj estetskoj izradi, i izgledat će u isto vrijeme koliko moderno i energično tako i romantične autentičnog stila. Kolekcijom haljina koju ću ponosno predstaviti u Milanu želim prenijeti poruku pozitivne energije i ljubavi i snage koju ima svaka žena i duša, a kako će sve izgledati pratite.

\"\"

 

https://aidamusinovic.com/blog-single-page.html?fbclid=IwAR1P5JByOjGFQgoW6Qh9CFWnullLB5R6PaEEksw3nJ83BUwipb4UMJd6fXU

https://aidamusinovic.com/index.html?fbclid=IwAR2uHC-9VMEld0AiIs4tx-ioeMvsJJ8bK_Jip_CmbFnFzrE1PheNPOD3Whw