Courteney Cox: Ovo je kuća iz koje se nikad neću iseliti

Njena luksuzna vila smještena je na Malibuu plaži, a kako je kazala za jedan intervju, to je kuća iz koje se baš nikada neće iseliti. Popularna Monica na obali živi već 10 godina i bez obzira na to, ističe kako oko kuće i u njoj uvijek ima radova. Najčešće se to odnosi na osvježavanje i redizajniranje enterijera

Nakon godina potrage za savršenim domom američka glumica i zvijezda jedne od najgledanijih humorističkih serija „Prijatelji“, pronašla je svoju oazu mira i harmonije. Njena luksuzna vila smještena je na Malibuu plaži, a kako je kazala za jedan intervju, to je kuća iz koje se baš nikada neće iseliti. Popularna Monica na obali živi već 10 godina i bez obzira na to, ističe kako oko kuće i u njoj uvijek ima radova. Najčešće se to odnosi na osvježavanje i redizajniranje enterijera.

  • Prije sam više bila sklona nekim modernim verzijama uređenja doma, ali s godinama želim nešto starije sa čistijom formom. Ne promijenim baš čitav enterijer, ali nastojim mu dati novi štih.

Courteney smatra da je prilikom dekoriranja doma veoma važno voditi računa o tome da se koristi udoban, a ne samo, na oko lijep, namještaj.

Njena trpezarija uređena je u rustikalnom stilu sa dosta elementa u zemljanim bojama. No, posebnu dozu šarma daju joj žute stolice.

Kako se kuća nalazi na moru, prožeta je i mnogim ukrasima sa morskim motivima, a zidovi su bijeli i čisti, jer je na taj način željela sačuvati svježinu. A najdraža prostorija u kući joj je veliki dnevni boravak sa prozorima umjesto zida i pogledom na okean.

Slavna glumica nerijetko sama uređuje svoj dom, jer joj jedan te isti enterijer, brzo dosadi.

  • Najbolji trik da promijenite nešto u sobi jer vam je dosadila takva kakva je, jeste da promijenite jastuke. Ja to konstantno radim. Ako kupite jastuke koji su jednostavni, lako ćete ih kombinirati sa svim ostalim bojama u sobi. Jer, kada samo promijenite ukrase ili neke dekorativne komade namještaja, izgledat će kao da ste renovirali čitavu sobu – savjetuje Courteney.  (Izvor: Elledecor.com)