Cijena ljepote: Mamac za duboke džepove

Izdvojiti 30 američkih dolara za ruž za usne ili 50 dolara za bronzer, u razvijenijim zemljama sasvim je normalna i uobičajena situacija. No, biste li ikada za lak za nokte izdvojili četvrt miliona dolara? Ovo su najskuplji kozmetički preparati na svijetu i, nećete vjerovati, ali žene ih, ipak, kupuju

Azature Black Diamond lak za nokte

\"\"

Poznati proizvođač nakita „Azature“ proizveo je lak za nokte koji u svom sastavu ima 267 karata crnih dijamanata. Bočica ovog laka za nokte košta nevjerovatnih 250.000 dolara.

Adore Cosmetics Golden Touch maska za lice

\"\"

Kalifornijska kozmetička kuća Adore kreirala je, vjerovatno, najekstravagntniju masku za lice na svijetu. Košta 3.300 dolara, a u sebi sadrži komadiće zlata koji, navodno, podstiču obnavljanje kože.

Giorgio Armani Crema Nude puder

\"\"


Jedan od najskupljih pudera na svijetu napravio je Giorgio Armani. Za 50 ml pudera potrebno je izdvojiti 200 dolara. Puder sadrži ekskluzivni Armanijev anti-age sastojak koji je nazvao „Reviscentalis“, a funkcija mu je podmlađivanje kože.

Mason Pearson četka za kosu

\"\"

Niko ne bi znao reći po čemu je ova četka za kosu toliko posebna, no njene cijene kreću se od 150 do 315 dolara.
Cle de Peau Beaute Synactif intenzivna krema za lice

\"\"

Retinol ACE, zeleni čaj i vitamin E su komponente koje možete pronaći u svim drugim kremama. No, ova iz nekog razloga košta 1.000 dolara. Čini se da je vrtoglavu cifru dobila samo zbog branda, ali ne i zbog ekskluzivnih sastojaka.

Clive Christian X Pure parfem

\"\"

Koliko dobro neko može mirisatI? Znat ćete ako sebi priuštite parfem Clive Christian X Pure koji košta 2.209 dolara. S obzirom na cijenu, isplatio bi se jedino ako bi na vas skrenuo frajera poput Georgea Clooneyja.

Kre At Beauty zlatne i dijamantske trepavice

\"\"

Ove luksuzne trepavice izrađene su od dijamanata i 18-karatnog zlata. Napravila ih je robna kuća „Barey“ u New Yorku, a cijena im je 1.350 dolara.
Guerlain Orchidée Impériale

\"\"

Svaki put kada na lice nanesete ovu kremu, imate obećanje da će vaša koža biti ljepša i zdravija. Košta 1.953 dolara i preporučuje se da se koristi samo dva puta godišnje.

Jean Patou Joy Baccarat parfem

\"\"

S obzirom da se ovaj parfem pravi od cvijeta koji cvjeta samo dvije sedmice tokom godine, cijena mu je donekle i opravdana. Za bočicu parfema koja košta 1.800 dolara potrebno je ubrati 10.000 cvjetova.

\"\"

Orogold 24K Cleopatro Nano tretman
Cijena od 8.000 dolara nikako ne može opravdati tretman za lice koji omogućava ova „čudotvorna“ kolekcija. Sadrži listove za lice od zlata, kao i serume koji u svom sastavu imaju svilu.