BiH na vrhu svijeta: Platinasti sjaj za \”Vina Zadro\”

\”Crnjac&Zadro Žilavka\” i \”Crnjac&Zadro Blatina\” na Decanter World Wine Awards 2017. osvojile su nagradu Platinum – Best Central & Eastern European white & red wine.  Ovo najveći uspjeh hercegovačkog vinarstva i ovo nije samo veliki uspjeh za vinariju „Vina Zadro“, već i za cijelu Bosnu i HercegovinuDecanter World Wine Awards je najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se održava u Londonu. Izboriti se u konkurenciji od čak 17.200 vina iz cijeloga svijeta osvojiti nagradu Platinum – Best Central & Eastern European i to za dva vina, priznanje je o kojom se sanja i možemo slobodno reći konačna potvrda kvalitete i pozicioniranja naših autoktonih sorti Žilavka i Blatina u samu svjetsku vinsku elitu.

\"\"\"\"

Još veći značaj ovome prizanju, prema riječima jednoga od sudaca na Decanteru, govori i to da je jako rijetko da jedna vinarija osvoji dvije platine za dvije sorte vina, imajući u vidu da se natječe sa svjetskim vinskim silama samo potvrđuje uloženu ljubav, trud i ulaganje u samom procesu proizvodnje vina u vinariji „Vina Zadro“.

\"\"

Pored dvije platinaste medalje \”Vina Zadro\” na ovom prestižnom natjecanju osvajaju još tri, ništa manje vrijedne nagrade, a sve ukupno pet.

\”CZ Žilavka\” Platinum-Best Central & Eastern European white (95 bodova)

\”CZ Blatina\” Platinum-Best Central & Eastern European red (95 bodova)

\”CZ Cabernet Sauvignon\” srebrena medalja (90 bodova)

\”CZ Rondo Blatina\” brončana medalja (89 bodova)

\”CZ Chardonnay\” pohvala (84 bodova)

Ovaj izniman uspjeh plod je kvalitetnog rada  cijelog tima vinarije \”Vina Zadro“. Ovakva priznanja izravno doprinose dodatnom jačanju imidža hercegovačke regije kao međunarodno prepoznate vinske regije koja obiluje vinima vrhunske kvalitete i kakvoće.