Belma Tvico Stambol u pohodu na svjetsku modnu scenu: Via Paris!

Nakon niza uspješnih kolekcija, višestrukih nagrada, prvog bh. modnog filma, nekoliko revija širom svijeta, ova modna umjetnica je dobila nesvakidašnju priliku predstaviti se i u prijestolnici mode – Parisu. Tokom pariske sedmice mode koja će se održati krajem septembra ove godine, naša dizajnerica predstavit će svoje dvije kolekcije, a mi vam ovog puta predstavljamo jednu od njih: Semi Couture Boundless  za jesen/zimu 2017/18

 

\"\"

Foto: E2 Studio Eldar Nurković;

Model: Sadžida Murtić;

Styling and set: HIVE Creative agency –

Gasha Miladinović i Dina Šiber;

Hairstyle: Ensar Dervišbegović;

Make up: Maja Koristović-Talović

Da i jedna mala zemlja poput BiH može ići u korak sa svjetskom modnom scenom potvrđuje  uspjeh dizajnerice Belme Tvico Stambol. Nakon niza uspješnih kolekcija, višestrukih nagrada, prvog bh. modnog filma, nekoliko revija širom svijeta, ova modna umjetnica je dobila nesvakidašnju priliku predstaviti se i u prijestolnici mode – Parisu. Tokom pariske sedmice mode koja će se održati krajem septembra ove godine, naša dizajnerica predstavit će svoje dvije kolekcije.

Značajno je napomenuti da je Belma prvi dizajner iz BiH, pozvan da predstavi  svoju kolekciju visoke mode u showroomu na ovom najvažnijem svjetskom modnom happeningu. Tako će se u showroomu pojaviti ne jedna, nego čak dvije njene nove kolekcije, Semi Couture jesen/zima 2017/18, koju je već poslala u Pariz, te Ready To Wear proljeće/ljeto 2018. čija je izrada u toku.

Ovu kolekciju će bh. javnosti Belma predstaviti odmah po završetku Sedmice mode u Parizu.

Specijalno za Boundless kolekciju snimljen je i dvoipominutni making off film, gdje se može vidjeti kako je nastajala kolekcija.

\"\"

\"\"

\"\"

SEMI-COUTRE BOUNDLESS  Jesen/Zima  2017/18

BELMA TVICO. To je ime postalo simbol mode u Bosni i Hercegovini. Filozofija marke prepoznatljiva je po nevinosti, mladalačkom duhu i zavodljivosti. Kreacije Belme Tvico utjelovljuju vječnu senzibilnost i stari holivudski duh. Njeno nadahnuće pripisuje se slikovitom pejzažu isprepletenom s Mooreovim geometrijskim skulpturama. Nakon što je istraživala elemente zemlje, Tvico se pomakla na vatru koja izaziva retro glamur. Kolekcija crvenog tepiha se sastoji od gala toaleta, kombinezona, čipkanih bodija i  tres-chique bomber jakni i  sakoa. Savremeni modeli iz kolekcije su kreirani pažljivo, s mnogo detalja, kako bi izrazili eleganciju i karakter osobe koja ih nosi. S velikom pažnjom usmjerenom na detalje, čini da besprijekorno iskrojeni luksuzni materijali dođu još više do izražaja. Jedinstveni dizajn paunske haljine s trakama pera na donjem dijelu – signalizira besmrtnu gracioznost. Ljepota žene odražava se u njenoj duši, koja premašuje vječnost.