Avon uručio donaciju u vrijednosti od 62.285,03 KM za borbu protiv raka dojke

Avon je \’Kompanija za žene\’ koja je osnovala vlastiti fond 1955. godine s ciljem poboljšanja života žena. Danas se ta misija provodi na dva načina: borbom protiv raka dojke i poticanjem samosvjesnosti žena

– U sklopu Avonovog fonda za prevenciju raka dojke od 1992. godine, Avon je globalno prikupio više od 800 miliona američkih dolara. Kao dio globalnih napora kompanije u borbi protiv raka dojke Avon Bosna i Hercegovina je sa svojim djelovanjem počeo 2007.godine kada su u našu ponudu uvršteni dobro poznati proizvodi sa rozom vrpcom. Prihodi od ovih proizvoda umanjeni za troškove proizvodnje odlaze u Avonov Fond za borbu protiv raka dojke. –  izjavio je Dalibor Ratković, direktor prodaje kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

\"\"

Prethodni projekti polučili su fantastičan uspjeh na tragu kojega Avon svoju borbu protiv raka dojke želi obogatiti i podići na  sljedeći nivo: direktnim donacijama koje će omogućiti rad sa oboljelima i više sredstava tamo gdje je najpotrebnije.

  • Ove godine uručilii smo donaciju Univerzitetskom Kliničkom Centru Tuzla u vrijednosti od 62.285,03 KM, a u sklopu donacije kompanija Avon je uručila novi ultrazvučni aparat kao i predstavila renoviranu čekaonicu u Centru za dojku Kliničkog centra Tuzla  –  istakao je Ratković.\"\"

U dosadašnjem radu, Avon je u svrhu promicanja zdravog života i borbe protiv raka dojke proveo i nekoliko velikih lokalnih projekata poput “Avon Šetnje za život” koja je od 2009. održana tri godine za redom. Sve navedeno rezultiralo je prikupljanjem sredstava kojima su se finansirale aktivnosti dijelenja letaka o samopregledu širom naše zemlje, doniranja mamotom aparata u vrijednosti od 100.000,00 KM za Klinički centar u Sarajevu, provedba niza edukativnih aktivnosti za ljekare i za građanke BiH, ako i podršku Udruženjima žena oboljelih od karcinoma dojke.

\"\"

Kao kompanija za žene, Avon svojim humanitarnim radom i konkretnim donacijama, nastoji pomoći u rješavanju problema žena u lokalnoj zajednici. Kako je rak dojke najčešći oblik raka od kojeg oboljevaju žene, a izlječiv je u preko 90% slučajeva ako se otkrije na vrijeme, jako je važno konstantno raditi na prevenciji i osvještavanju svake žene da je njeno zdravlje najvažnije. Avon je svjestan važnosti podizanja svijesti o borbi protiv raka dojke, o činjenici da je ovu opaku bolest moguće pobijediti uz veliku podršku najbližih ali i šire društvene zajednice.

  • U središtu našeg poslovanja je žena, a cilj našeg djelovanja je poboljšati živote žena širom svijeta. U sklopu naših društveno odgovornih kampanja na prvom mjestu tu je borba protiv raka dojke kao najčešćeg oblika karcinoma od kojeg oboljevaju žene gdje kroz direktno djelovanje u zajednicama u kojima kompanija Avon posluje želimo poboljšati živote žena. Jedan od najboljih načina je svakako i adekvatna zdravstvena skrb i zbog toga su ovakvi projekti jako bitni i potrebni –  izjavila je Šejla Korjenić PR specialist kompanije Avon.

Nakon donacije u Univerzitetskom Kliničkom Centru Tuzla, u okviru Hotela Tuzla održan je i Okrugli sto na temu \’Karcinom dojke, njegovo dijagnosticiranje i liječenje\’ gdje su govorili eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

\"\"

Kompanija Avon je i za sve prisutne u novootvorenom Bingo City Centru pripremila i prigodan program gdje su svi posjetioci imali priliku da isprobaju manikure inspirisane borbom protiv karcinoma dojke, te make up inspirisan rozom vrpcom kao i da uživaju u posebnom plesu koji je inspirisan samopregledima dojki.

Iz kompanije Avon su pozvali sve one koji žele doprinijeti borbi protiv raka dojke da to učine narudžbom proizvoda sa rozom vrpcom iz Avonove ponude iz kojih se finansiraju upravo ovakve akcije.