Audi BiH: Spektakularna izvedba operete “Orfej u podzemlju”kao poklon građanima

Opereta u dva čina „Orfej u podzemlju“ sinoć je izvedena na sceni prepunog Narodnog pozorišta Sarajevo. Ovo umjetničko djelo je izmamilo ljubitelje kulture koji su ispunili redove pozorišta sve do posljednjeg mjesta. Audi Bosna i Hercegovina u saradnji sa Narodnim pozorištem je ovu opernu predstavu odlučio pokloniti građanima grada Sarajeva, posjetiocima iz drugih gradova BiH i svakom pojedincu koji cijeni i voli kulturu, te se ovaj projekat pokazao izuzetno uspješnim.

Među zvanicama koje su uveličale večerašnji događaj bili su zamjenik ambasadora republike Njemačke Herr Bernhard Abels, direktor kompanije Porsche Bosna i Hercegovina gospodin Senad Olovčić i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić te mnogi drugi uvaženi gosti.

Audi Bosna i Hercegovina sa ponosom predstavlja partnerstvo sa Narodnim pozorištem te uspješnu pozorišnu sezonu koja je već iza nas: „Kultura je sastavni dio našeg društva te kao društveno odgovorna kompanija, Audi Bosna i Hercegovina će nastaviti davati značaj i podršku kulturnim institucijama, manifestacijama i dešavanjima. Saradnju sa Narodnim pozorištem Sarajevo, krovnom teatarskom institucijom, svakako nastavljamo i ubuduće te rado očekujemo novu sezonu koja nam donosi pregršt interesantnih baletnih, opernih i dramskih djela“ rekao je Miran Stambol, Audi brend menadžer u Bosni i Hercegovini.

U predstavi „Orfej u podzemlju“ su učestvovali solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta, te Sarajevska filharmonija kojom je dirigovao maestro Ognjen Bomoštar. Eksplozija mašte, razigranost i sjajna vizuelnost odlikuju ovu operetu koja je novi hit operne produkcije Narodnog pozorišta Sarajevo. Posebno se ističe pedantna ruka redateljice Nine Kleflin koja stavlja naglasak na dramski izraz, shvativši da uspjeh cjeline predstave ovisi o komičnom senzibilitetu opernog ansambla i hora Narodnog pozorišta Sarajevo.

Audi Bosna i Hercegovina kroz svoje poslovanje akcenat pored kulture stavlja na jednakost, osnaživanje žena, održivost, elektromobilnost te promociju sporta i aktivnog načina života. Ovaj kulturni spektakl nagovještava uspješnu ljetnu sezonu i mnogobrojna dešavanja koja će obogatiti naš grad i obradovati naše građane.