Raf Simons i Prada predstavili novu kolekciju!

Raf Simons, poznati belgijski dizajner, predstavio je kolekciju jesen/zima 2021/22 za žene i muškarce van rasporeda modnih nedjelja. Svaki put kada jedan dizajner sarađuje sa novim brendom, dolazi do promjena i u njegovom sopstvenom brendu.

Uzmimo za primjer Rafa Simonsa – svi su se pitali kako će na njega utjecati partnerstvo sa Pradom. Nakon dvije sezone, već možemo donijeti zaključke i ispostavilo se da su svi imali koristi od ovoga.

\"\" \"\" \"\"

Prada i Raf Simons su u svojim kolekcijama pokazali da je za njih počeo novi život. Simons se sjetio svih svojih kombinacija boja i učinio ih još svježijim i svjetlijim. Pored toga, već drugu sezonu pod svojim brendom predstavlja ne samo mušku, već i žensku odjeću.

\"\" \"\" \"\"

Pokazalo se da je nova kolekcija puna zanimljivih detalja – tu je nakit u obliku slova R, narukvice i minđuše u obliku kostiju, privjesci u obliku srca kao na dječijem nakitu, haljine i tunike koje se nose preko vrlo širokih pantalona, a pastelne boje su u kombinaciji sa neonskim.

\"\" \"\" \"\"

Košulje i duksevi dekorisani su riječima Ataraxia, Equanimity, Allegiance, Dichotomy, Devotion i Synchronicity – vrsta osnovnih pojmova u kolekciji. Revija je održana u umjetničkom centru u Genku uz muziku njemačkog benda Kraftwerk.