Najnježnije rase pasa koje će vam se uvući pod kožu!

Ukoliko je idealan ljubimac po vama neko ko voli maženje i ko će vam se uvijek srdačno obradovati kada se vratite kući, onda su rase pasa koje vam danas predstavljamo one među kojima ćete sigurno pronaći svog novog najboljeg prijatelja. Ove nježne vrste pasa su poznate po svojoj umiljatoj prirodi i neskirvenim načinima pokazivanja odanosti i ljubavi. Ne dozvolite samo da vas veličina nekih od njih zbuni, jer što su veći, to su veće maze.

AKITA

Akita je pas koji porijeklo vodi iz Japana. On je poznat kao savjestan zaštitnik porodice i cijenjen je zbog svoje nepokolebljive vijernosti. Jednom kada postanu dio nečije porodice, akite će je braniti čak i ako mislite da spavaju. Akite su oprezne prema novim ljudima koje sreću, a svoje povjerenje daju samo svom vlasniku.

\"\"

 KOVRDŽAVI BIŠON

Veliko srce puno ljubavi kuca u malom bišonu, kojeg krasi kovržava dlaka. Ove pufnaste loptice su vrlo razigrane i umiljate, a vas kao njihovog vlasnika spremne su da prate na kraj svijeta. Štaviše, bišon je prijateljski raspoložen prema svima, i novim ljudima, i drugim psima pa čak i prema mačkama.

\"\"

 

BULDOG

Uprkos svom zvučnom imenu buldozi su istinske maze. Zapravo ako njih pitate nikad vam i ne bi silazili sa krila, osim ako ne treba kraj vas da se smjeste na vašem krevetu, naravno. Vrlo su umiljati i svojim uspavanim izgledom jednostavno obećavaju trenutke maženja.

\"\"

KAVALIRSKI ŠPANIJEL KRALJA ČARLSA

Ovo je jedna od onih rasa koja vam zaista može uljepšati dan, koliko god zahtjevan bio. Svojim \”osmijehom\”, veselim mrdanjem repa i poskakivanjem učinit će da jednostavno zaboravite sve probleme. Poznati po tome što obožavaju svoje vlasnike ovi psi su savršena opcija za sve vas koji volite živahne pse, piše ženskimagazin.rs

\"\"

ČAU ČAU

Baš kao i akita, i čau čau je vrlo privržen svojoj porodici. Ovu vrstu psa je potrebno razmaziti kako bi vam uzvratila svojom afekcijom. Vaš zadatak je zapravo da im pokažete koliko maženje može da bude prijatno, ali pazite jednom kada to otkriju neće vam silaziti sa krila.

\"\"