Žensko zdravlje između genetike, redovne brige i vježbanja

U subotu 14. oktobra u prostorijama hotela IBIS STYLES s početkom u 11 sati održat će se konferencija na temu zdravlja žena 35 + a koju organizuje NVO Body Space.

\"\"

Body Space kao obuvatan koncept brige o zdravlju koji Sarajlijama dvije godine pruža mogućnost fitnessa novog doba, već drugi put radi tematsku konferenciju posvećenu zdravlju žena.

Eksperti iz oblasti genetike, farmakologije, ginekologije, te interne medicine govorit će o važnosti usvajanja zdravih životnih navika kroz tri segmenta: vježba, zdrava prehrana i menadžment stresa.

Osnivačica udruženja Body space Azemina Tomljenović kaže da ćemo pomenuti relevantne statistike kada su u pitanju sistematski pregledi kao mjera prevencije bolesti i očuvanja zdravlja.

\"\"

Dotaknut ćemo se oblasti dodataka prehrani za kojima svi posežemo s pravom jer i uz veliki trud današnjom prehranom ne unosimo sve što nam je potrebno od vitamina, minerala, esencijanih masnih kiselina…Ipak, postoje razlike ali i važne upute pri izboru i unosu dodataka prehrani, kaže Tomljenović.

Na konferenciji će govoriti Adna Bešić Mesihović, doktorica genetike,  Jasmina Ćorović Kuburović, internista, kardiolog, Ermina Rovčanin doktorica ginekologije, Miroslava Marjanović, psihologinja i profesori sporta.

“Koje su posljedice gojaznosti po srce i kardiovaskularni sistem, kako prepoznati promjenu u balansu hormona, kako višak kilograma utječe na učestalost karcinoma materice samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati, dodaje Tomljenović.

Kineziološki Fakultet govorit će o važnosti tjelovježbe za očuvanje zdravlja sa posebnim fokusom za žene 35+. Tomljenović poziva sve zainteresiirane pojedince I udruženja da posjete prostorije Body Space-a i poslušaju konferenciju. Korake u osvještavanju brige o zdravlju dodatno nagrađuju poklon vaučerima.

Body Space sa svojim timom će predstaviti koncept fitnessa novog doba koji uvažava činjenicu da suvremena žena ima sve manje vremena a brzo vidljivi rezultati su jedini apsolutni motivator da nastavimo sa vježbanjem. Zdravlju se posvećujemo kroz tri pravca: redovna vježba, zdrava prehrana i menadžment stresa, s posebnim fokusom na žene 35+, kaže na kraju Tomljenović.

Da bi vrijedni tim pripremio poklon vaučere za sve goste, dovoljno je da se pozivom ili porukom najavite na broj mobitela 061080060.