Želite ljepšu kosu? U šampon dodajte šećer

Neobičan savjet dolazi od dermatologa, a navodno garantuje prekrasan sjaj i lijepu frizuru

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam te njegovo korištenje treba maksimalno ograničiti, no neki stručnjaci ipak savjetuju uvođenje šećera – ali ne u prehranu, već u higijenu.

Jedna od njih je dr. Francesca Fusco, dermatologica iz Weklera, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za ljepotu i zdravlje kose.  Prema njoj, u cijelu se bočicu treba ubaciti jedna mala žlica šećera, koji djeluje kao eksofilijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle stanice i kosa čisti od prljavštine. – Ne samo da učinkovito uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora pa dobivamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju – kaže Fusco.

Objašnjava kako bez povremenog pilinga kosa postaje \”zagušena\” prljavštinom, pa sporije i teže raste. Drugi učinkoviti trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim octom (jednom u mjesec dana, kao i korištenje raznih ulja na vrhovima prije pranja kose umjesto regeneratora (jednom  sedmično).