Zaštitite vrhove: Stavite na kosu balzam, pa skočite u more

Vezanje u rep, preskakanje češljanja i sol uništavaju kosu, a od pucanja ju štite slatka voda i regenerator. Pazite kakav ćete češalj izabrati i nemojte zaboraviti na ovu važnu stvar…

Utjecaj UV zraka, hlora i soli uništava vlasi kose, zbog čega joj je potrebno više njege i brige kako bi ostala zdrava i njegovana i nakon ljetnih mjeseci.

Sunce, sol, vezanje kose u rep i ne češljanje uništavaju kosu. Frizeri preporučuje ispiranje kose slatkom vodom nakon svakoga kupanja, nakon čega bi kosu trebalo poprskati nekim od njegujućih preparata koji se ne ispiraju i olakšavaju raščešljavanje te ju nakon toga počešljati.

Uz trik s ispiranjem kose slatkom vodom, odlična pomoć je i stavljanje regeneratora ili suhih ulja u spreju prije odlaska na plažu. Ona će napuniti vlas, stvoriti zaštitni film oko kutikule i zaštititi kosu od sunca i soli.

Obavezno šišati vrhove nakon mora

Vrhove je preporučljivo redovno šišati kroz cijelu godinu kako bi kosa rasla brže i bila zdrava, no nakon odlaska na more šišanje je obavezno. U bojenju kose frizeri nisu tako strogi. Kosa se neće ništa više uništiti nego što se uništava bojenjem u bilo koje drugo doba godine. Nasreću, postoje mnogi preparati na tržištu koji sadrže pigment i njih se preporučuje koristiti za održavanje boje tokom ljeta.

Obratite pažnju i na češalj. Koristite modele širokih zubaca ili popularne češljeve za bezbolno raščešljavanje čvorića. Ako imate kvalitetne preparate, bezbrižno možete kosu prati svaku večer, ali nikako nemojte leći slane kose ili kose pune hlora jer će popucati i uništiti se.

Nemojte zaboraviti uzeti preparate s UV zaštitom jer sunce jednako šteti i koži i kosi. Pri izboru šampona i regeneratora obratite pažnju da ne sadrže štetne sulfate jer će oni kosu dodatno isušiti i uništiti joj boju.

(24sata.hr)