(VIDEO) Vježbe snage koje tope kalorije brže od kardio treninga

Kardio treninzi često se navode kao oni koji sagorijevaju najviše kalorija, no isto tako mnogima je ovakav oblik treninga prava noćna mora.

 

Da bi trening bio uspješan, potrebno mu je pristupiti s velikom željom i motivacijom, no istina je kako nam upravo to najčešće i nedostaje. Natjerati se na trening mnogima je pravo umijeće, a još teže je trenirati ako radimo vježbe koje zaista ne volimo, stoga ako niste pretjerani ljubitelj kardija, uvijek možete potražiti neki drugačiji oblik vježbanja, a koji će doprinijeti željene rezultate.

Vježbe snage pripadaju anaerobnoj skupini treninga te uglavnom obuhvaćaju rad s opterećenjem. Iako se često za ovakav oblik treninga vežu dosadni stereotipi kako je on namijenjen isključivo muškarcima, žene bi itekako trebale češće raditi s tegovima jer se tako jačaju mišići i istovremeno tople masne naslage, piše fashion.hr.

Također ovakav trening utječe da se aktiviraju neke mišićne skupine koje možda i ne vježbate uvijek ili gotovo nikada, stoga je ovakav tip treninga odličan izbor. Zato uključite ovakav tip treninga u vašu fitness rutinu i otklonite eventualne predrasude prema tegovima jer oni vam itekako mogu biti najbolji prijatelji!