Uz pravilnu ishranu do savršene linije…

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama nesvakidašnjih naziva i nemogućim zahtjevima, isprobajte nešto što zaista radi i to na duže staze.

Nikada nismo provodili ovoliko vremena kod kuće, što se naravno odrazilo i na našu liniju. Višak slobodnog vremena učinio je da češće konzumiramo slatkiše i brzu hranu, kao i da mnogo više sjedimo i ležimo, a manje se krećemo. A tijelo – to sve osjeti i pokazuje.

Nezadovoljstvo raste, baš kao i broj kilograma, a vi svake nedjelje započinjete i prekidate novu dijetu, razočarani svojom (ne)sposobnošću samokontrole? Možda ste samo suviše ambiciozni. Promijenite taktiku i rezultati neće izostati.

Postavite realne i izvedive ciljeve

Ne biste smjeli da izgubite više od jednog kilograma nedjeljno. Sve više od toga je štetno i može izazvati gubitak mišićnog tkiva.

Ne preskačite obroke

Navikli ste da preskočite doručak, pojedete nešto usput za ručak, te se prejedete za večeru? Sad ste izbacili gotovo sve obroke, ali kilogrami se ne tope brzinom kojom ste to očekivali. Promijenite način i ritam svoje prehrane. Pet manjih obroka dnevno, umjesto konvencionalnih tri, pomoći će metabolizmu da radi brže.

Ne zaboravite zeleni čaj

On će pomoći organizmu da se riješi nakupljenih masnoća i holesterola. Pijte ga u više navrata tokom dana.

Uvedite raznovrsne namirnice

Ključ uspjeha je uravnotežena prehrana koja uključuje raznovrsne namirnice. Naravno, ograničite unos onih opasnih za vašu liniju.

Ukinite šećere

Ali ne i masti. Višak šećera koji dobijamo iz hrane taloži se kao salo, dok će vam uravnotežen unos masti pomoći – doprinijeti osjećaju sitosti i boljem raspoloženju.

Dopustite sebi cheat meal 

Jedan od razloga zašto ljudi često odustanu od dijete je prejaka želja za svojim omiljenim “otrovom” – nečim suviše slanim, masnim ili superkaloričnim. Jednom sedmično obradujte sebe svojom omiljenom nezdravom namirnicom bez griže savjesti – a onda se vratite u režim.