Najbolja keks torta
Potrebni sastojci:
– pakovanje petit keksa
– 2 pudinga od čokolade
– 2 šlag kreme od vanilije
– 3-4 banane
– 300 gr čokolade za kuhanje
– 500 ml vrhnja za kuhanje
Postupak pripreme:
Petit keks izlomiti na četvrtine. Skuhati 2 pudinga od čokolade po uputsvu sa kesice, pa vruć puding preliti na keks. Sve dobro izmiješati i izliti u kalup promjera 28 cm. Ostaviti da se dobro stisne i ohladi. U isto vrijeme pripremiti ganaž, staviti da se istopi 300 gr čokolade za kuhanje u 500ml vrhnja za kuhanje. Ganaž treba da provri kako bi se smjesa zgusnula. Skinuti s vatre i ostaviti da se prohladi (povremeno promiješati dok se hladi kako se ne bi stvorila kora). Kada su se i podloga i ganaž ohladili, potrebno je umutiti 2 šlag kreme od vanilije i banane izrezati na kolutiće. Na podlogu od keksa i pudinga redati kolutiće banane. Nakon toga premazati kremom od vanilije. Preliti ganažom i dekorisati po želji. Torta treba da stoji u frižideru 2-3 sata dok se krema dobro ne stisne.
Prijatno!
Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja