Treći \”Ladies in by Jana\” u gradu na Neretvi

Posljednjeg majskog dana u Mostaru , u Hrvatskom narodnom kazalištu, održano je treće  ”Ladies In by Jana” druženje . Pogledajte djelić atmosfere…

Organizatori su se ovog puta odlučili da svoje gošće počaste i sjajnom predstavom ”Chick lit”, koja je zasigurno obilježila noć.

Chick lit, tj. ženska književnost termin je koji označava žanr popularne fikcije namijenjene prije svega neudanim i uposlenim ženama srednjih godina. Žanr je nastao sredinom devedestih, kada su se u knjižarama pojavili romani Seks i grad (1997.) Amerikanke Candace Bushnell i Dnevnik Bridget Jones (1999.) Britanke Helen Fielding. „Chick“ je američki sleng za mladu ženu, a „lit“ je skraćeno od literature, odnosno književnosti.

Gošće ”Ladies In” druženja su poslovne žene iz svih sfera biznisa hercegovačke regije, a cilj projekta jeste umrežavanje, širenje poslovnih i privatnih kontakata uspješnih dama, promocija kulture i ženskog poduzetništva.

U prodaji je i četvrto izdanje ”Ladies In Magazina”, koji je nastao kao kruna istoimenog projekta, i čije gošće krase naslovne strane, ali i čije neispričane, uspješne i motivirajuće priče čine isti drugačijim i prepoznatljivim na tržištu.

Kako su organizatori i najavili na prethodnim eventima u Sarajevu i Tuzli, u novoj sezoni i dalje će djelovati s ciljem promocije kulture i ženskog poduzetništva, ali sa malo izmjena i bogaćenjem sadržaja, kako bi svojim gošćama ponudili uvijek novo i drugačije, posebno iskustvo.

Značaj projekta prepoznali su i brojni prijatelji koji svojim sudjelovanjem podržavaju jedinstvene priče kakva je i ”Ladies In”, a to su: Jana, voda s porukom ljubavi, Sarajevski kiseljak, BH Telecom, Le Petit Marseillais, Red Bull, Vinogradi Nuić, Pardon, Modiana, Wellness City Spa, Apoteke Mopharm, Prirodna kozmetika Gloria, Restoran MM, Ledo, Addiko banka, President, Zepter International, Hayat TV, PINK BH, Ekskluziva.ba, Klix, Senzacija.ba, Ladies In Magazine, InStore Magazine, InHOReCa Magazine, Faktor.ba, Business Magazine, Reunion Magazin i Dnevni list.