Topla voda s limunom i medom – jednostavan napitak koji liječi

Vjerojatno ste čuli da je dobro ujutro na prazan želudac popiti toplu vodu pomiješanu s limunom i medom. Ako ste jedna od onih osoba, koja je uvijek skeptična u isprobavanju novih stvari, donosimo vam razloge zbog kojih će ovo postati vaša navika već od idućeg jutra

Ovaj napitak popijte odmah ujutro. Zube možete oprati prije ili poslije, izbor je na vama. Pomiješajte čašu tople vode sa sokom od 1/2 limuna i 1 kašičicom meda. Dobro promiješajte i popijte odmah. Nemojte piti kafu ili čaj u razdoblju od najmanje sat nakon što ste popili napitak.

\"\"

Pospješuje rad probavnog sistema

Limun, med i topla voda će odmah probudit vaš probavni sistem. Limun stimulira jetru da proizvodi više žuči i pomaže probavnom sistemu da eliminira toksine. Med ima antibakterijsko djelovanje i može ublažiti infekcije koje su prisutne u tijelu. Također će pospješiti eliminaciju toksina iz probavnog sistema.

Pobjeđuje zatvor

Ovaj napitak je odlično i gotovo trenutno rješenje za zatvor. Stimulirat će crijeva, hidratizirati ih i pomoći u izbacivanju osušene stolice. Sve to će olakšati obavljanje velike nužde, a vaš probavni sistem će raditi pod manjim naporom.

Čisti limfni sistem

Prema vodećim svjetskim stručnjacima, dehidrirani limfni sistem je jedan od vodećih uzročnika raznih bolesti. Manjak vode i esencijalnih tekućina u limfnom sistemu mogu uzrokovati umor, bezvoljnost, zatvor, poteškoće sa spavanjem, visok ili nizak krvni pritisak, manjak koncentracije i hroničan stres. Prednost ovog napitka je da će hidratizirati cijeli limfni sistem i pospješiti rad imunološkog sistem.

Povećava razinu energije i pospješuje raspoloženje

Ovaj napitak je odličan za uklanjanje umora i povećanje razine energije. Med ima sposobnost da odmah podigne razinu energije. Voda će vam pomoći da očistite svoj um jer će potaknuti cirkulaciju krvi u mozgu, a limun će potaknuti rad probavnog sistema. Poznato je da sam miris limuna djeluje opuštajuće i podiže razinu energije.

Čisti urinarni trakt

Med ima odlično antibakterijsko djelovanje, zbog čega uspješno pobjeđuje brojne infekcije. Kada ga pomiješate s limunom i vodom, dobijete moćan diuretik. Ovaj napitak će pomoći ženama koje pate od čestih infekcija urinarnog trakta.

Saznajte što se događa s vašim tijelom kada svaki dan pijete vodu s medom!

Pospješuje zdravlje usne šupljine

Ovaj napitak će odmah ukloniti loš zadah. Limun će pomoći u čišćenju usne šupljine i potaknuti stvaranje sline. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine. Ovo je još jedan razlog da pijete toplu vodu s limunom i medom u jutarnjim satima, kada je vašoj usnoj šupljini osvježenje najpotrebnije, piše centarzdravlja.hr.

Pospješuje mršavljenje

Limun sadrži pektin, vrstu vlakna koji vas čini sitima i sprječava nastanak žudnje za hranom. Topla voda s limunom i medom ima alkalno djelovanje, što je odlično za vaš želudac. Iz razloga što potiče rad metabolizma, ovaj napitak će pospješiti i potrošnju kalorija, čak i u stanju mirovanja.