Top 10 savjeta da se brzo riješite umora

Pokrenite se Upalite glazbu te zapjevajte i zaplešite. To često u kratkom vremenu može promijeniti raspoloženje.
Otvorite prozor ili izađite na svježi zrakNedostatak kisika čini nas umornima i pospanima (podsjetite se, to je jedan od razloga zašto ponekad zijevamo).
Popijte čašu vode Ponekad smo razdražljivi i nervozni zbog toga jer smo samo – žedni.
Otopite tabletu magnezija u vodiMagnezij u stresnim situacijama blokira otpuštanje hormona stresa (primjerice, adrenalina i kortizola) te tako ublažava njihov učinak i smiruje živčani sustav.
Popijte kuru B vitaminaVitamini B skupine pridonose i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.
Vježbajte unutarnji osmijehDrevni Kinezi koristili su tu tehniku za jačanje životne energije. Udobno sjednite ili stanite tako da su vam ruke i leđa opušteni te zamislite nešto što vas veseli i nasmijava. U mislima pustite da se taj osjećaj proširi cijelim tijelom, posebno u razini pupka, gdje prema kineskom vjerovanju izvire živona energija Qi.
Klonite se teških i masnih obroka ujutroZa doručak, do 11 sati, pojedite zobenu kašu s voćem ili dan započnite s voćnim ili povrtnim smoothiejem.
Idite na spavanje u isto vrijeme Sat vremena prije spavanja ugasite TV, računalo i mobitel. Ne morate biti dostupni non-stop.
Osigurajte potrebnu dozu cinka Ubacite u prehranu integralne žitarice, orahe, lan, sezam, žumanjak, školjke, špinat, grašak i gljive jer sadrže cink, mineral koji je vrlo važan za dobru koncentraciju te kod problema emotivne prirode, kao što su napetost i osjećaj depresije.
Vježbajte mozakPronađite novi hobi i interese jer tako vježbate mozak i ostajete aktivni. Stvari koje vas vesele poboljšat će i raspoloženje te vam dati poleta za sve ono što se mora.
(Zadovoljna. hr)