Šta prirodni magnezij iz Mg Mivele znači za učenje?

Vrijeme je ispitnih rokova, period obilježen stresom, umorom i s mnogo neprospavanih noći. Studenti postaju nervozni, razdražljivi, umorni, dekoncentrisani i emotivno preosjetljivi prema okolini i ljudima koji ih okružuju…

Ovi simptomi se mogu smanjiti redovnim unosom magnezija, koji se ponekad naziva „antistresnim mineralom“ i pravim saveznikom studenata zbog blagotvornog dejstva i  uloge u reguliranju hormona stresa. Stoga je za studente fakulteta u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci pravo osvježenje bila boca prirodne mineralne vode Mg Mivela koju su dobili za konzumaciju a koja količinom magnezija pruža sve ono što im je potrebno da ispite dočekaju smireniji i odmorniji.

\"\"

Gazirana prirodna mineralna voda Mg Mivela sadrži 343 miligrama magnezija po litri i zadovoljava gotovo cjelodnevne potrebe odraslih za magnezijem. Magnezij sudjeluje u normalnom stvaranju energije u stanicama pa se njegovim preporučenim unosom smanjuje umor i iscrpljenost, što u konačnici studentima olakšava učenje. Za studente je posebno bitno znati da magnezij ima iznimno važnu ulogu u radu nervnog sistema i održavanju normalne psihološke funkcije koja uključuje koncentraciju, rasuđivanje i pamćenje.

\"\"

\"\"

Uz Mg Mivela vodu  uspostavite harmoniju i sklad svih mišića, obezbijedite organizmu dovoljno magnezija  i uspjeh neće izostati!

\"\"

\"\"