Sezonski gušt: Najukusnije slastice s trešnjama

Ovog vikenda počastite se mirisnim i neodoljivim kolačima s trešnjama!

Šta kažete na jednostavne, sočne kolače prepune slasnih trešanja? Donosimo vam recepte za fine slastice s trešnjama koje će vas vratiti u djetinjstvo. Sve što trebate napraviti jeste zasukati rukave i iskoristiti sezonu trešanja na najbolji mogući način.

Domaća štrudla s trešnjama

Iako obožavamo kremaste kolače, štrudle su nam nekako posebno srcu drage. Volimo jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od domaće štrudle? Ako je štrudla među tvojim omiljenim slasticama, pravo je vrijeme da iskoristi svježe trešnje za pripremu mirisne, tople, domaće štrudle.

\"\"

Sastojci za tijesto:

60 dg brašna za tijesto

3 dl vode

malo ulja

sol

Ostali sastojci:

350 g trešanja

vanillin šećer

4-5 kašika šećera

krušne mrvice

\"\"

Postupak:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odmori 1-2 sata. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite tijesto što tanje možete. Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugih aroma.

\"\"

1/3 razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje. Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje. Nauljite tepsiju i prebacite štrudlu u nju te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.

Izvor: sweetandspicy.com