Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru

Sarajevo Film Festival i ove godine dolazi u Mostar. Četvrtu godinu zaredom Mostarci i njihovi gosti imat će priliku uživati u festivalskom programu, od 11. do 18. augusta.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u 18 sati projekcije će se održavati u kinu Cineplexx Plaza Mostar, a u 21.30 sati u kinu na otvorenom – u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra).

Sarajevo Film Festivala i ove godine će publici donijeti brojne filmove i okupiti filmske profesionalce iz cijelog svijeta.

Uz Sarajevo i Mostar, festivalski program od ove će se godine održavati i u Tuzli – projekcije su na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, u BINGO Ljetnom kinu Tuzla.

Nakon održavanja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, planirane su i projekcije i dio festivalskog programa u Visokom, Gradačcu i Jajcu.

“U saradnji s Federalnim ministarstvom kulture i sporta još više ćemo raditi na jačanju kino kapaciteta lokalnih zajednica kroz saradnju s lokalnim partnerima i drugim filmskim festivalima. U Federaciji BiH do kraja godine je uz podršku Fondacije za kinematografiju planirana digitalizacija u 13 općina i gradova, a s novim aktivnostima cilj je umrežiti filmske partnere i proširiti i ojačati kino-kulturu u BiH. Tuzla i Mostar su primjeri kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023. godine.