Regionalna saradnja – Paula x Plusminus

Saradnja, Paula X Plusminus – Radi se o snimanju Plusminus nove aktuelne kolekcije koja je spoj tradicionalnog i urbanog, što je već prepoznatljiv pečat ovog brenda. Tu su se našli ručno pleteni džemperi s upečatljivom trodimenzionalnom teksturom, predimenzionirani šalovi i statement komadi s printovima koji su rađeni tehnikom bakropis i linorez, koje je radio umjetnik Denis Haračić.

Linija džempera i šalova je ručno pletena vuna, jako mekana i ne bocka. U specijalnoj i vrlo kompleksnoj mustri koja izgleda vrlo fluidno i trodimenzionalno.

Dok su statment komadi poput jakne takodjer ručno pleteni od ostataka materijala prilikom krojenja što je još jedan od načina na koje se trudimo biti održivi i odgovorni po svim parametrima jednog lokalnog slow fashion brenda.

Svi printani komadi radjeni su tehnikom bakropis i linorez od strane našeg umjetnika Denisa Haračića.

Saradnja sa Paulom bila je apsolutni pogodak obzirom da smo dugo tražili lice koje se tako savršeno uklapa u naše stvari. Osim što vrlo profesionalno radi svoj posao Paula je vrlo kreativna i kao stilista jako dobro osjetila priču svakog Plusminus komada te ih tako s stilom iznijela.

Sve ovo ne bi izgledalo tako da nije Maje Topčagić i njenog predivnog studija u kom smo uživale u našim energijama na dan snimanja.

Naida Dekic zasluzna je za sminku i frizuru a torbe i cizme uzeli smo iz Erninog atelje71.

Svi modeli mogu se naručiti online na www.plusminusfashion.com ili u našem studiju na adresi Branilaca Sarajeva 21 u Sarajevu.

Više o plusminus na ladies in portalu ovdje.