Prženi sendvič s mozzarellom

Mozzarella in carrozza naziv je za odličan sendvič od bijelog hljeba bez korice, mozzarelle te brašna, mlijeka i jaja. Prži se u ulju i jede topao, dok se sir još razvlači, a površina je hrskava.

Ovaj sendvič dolazi s juga Italije, definitivno spada u kategoriju comfort fooda i odlična je motivacija za rano ustajanje!

Sastojci:

6 kriški bijelog hljeba bez korice

120 g mozzarelle

120 ml mlijeka

3 kašike brašna

1 veliko jaje

sol, papar

maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Mozzarellu narežite na manje komade pa napravi tri sendviča. U jednu posudu naspite mlijeko, u drugu stavite brašno, a u treću jaje pomiješano s paprom i soli. Najprije umočite sendviče u mlijeko pa u brašno, a na kraju u jaja. Ocijedite višak. Zagrijte ulje u dubokoj tavici pa pržite sendviče sve dok ne poprime zlatnu boju. Položite ih na papirnate ručnike kako bi odstranili višak masnoće pa ih dijagonalno razrežite i poslužite.

Izvor: https://gastro.24sata.hr