Poboljšajte koncentraciju za samo 40 sekundi

Pada vam koncentracija na poslu? Situacija kada nam je teško usredotočiti se na obavljanje radnih zadataka nije nimalo ugodna, ali zato je tu SOS trik koji će vam pomoći da u samo 40 sekundi poboljšate koncentraciju i na svom radnom mjestu budete učinkoviti

Da biste bili koncentriraniji sve što morate napraviti jest otići do najbližeg prozora, pronaći drvo, park ili livadu i gledati u njih neko vrijeme. Naime, istraživanje Sveučilišta u Melbourneu zaključilo je da gledanje u zelenilo može poboljšati koncentraciju. Što je još bolje, za to ne morate uzeti dugu pauzu – i samo 40 sekundi promatranja zelenila će pomoći.

Naučnici su ovim istraživanjem još jednom potvrdili važnost uzimanja kratkih pauza na poslu, naročito kad smo pod stresom i kad osjećamo mentalnu prezasićenost.

-Ljudima je u prirodi da traže prirodu kad su pod stresom. To isto vrijedi i kad su prezasićeni poslom jer posmatranje prirode može pomoći da uspješno odradimo radni dan – kaže dr. Kate Lee, voditeljica studije.

Ako u blizini vašeg posla nema zelenila, pomoći će i gledanje u sobnu biljku, pa čak i samo gledanje kroz prozor bez obzira kakav pogled kroz njega imate. I sama izloženost prirodnom svijetlu može povećati fokusiranost te općenito kvalitetu života.

(Zadovoljna.hr)