Ovo su psi koji se vole smijati

Psi su poznati po svojoj razigranosti i vječitoj želji za druženjem sa svojim vlasnicima. Iako je mnogo vrsta pasa na svijetu, postoje one kojima možemo zakačiti etiketu \”nasmijanog lica\”. Naime, na temu psećih osmijeha sprovedeno je nekoliko studija, neosporno je to da postoje određene rase pasa koje uvijek djeluju vrlo veselo pa čak i nasmijano. Ako ste u potrazi za novim ljubimcem, možda baš ove \”nasmijane\” rase pasa budu ono što će vama izmamiti osmijeh na licu i uljepšati vam svaki dan.

ALJASKI MALAMUT

\"\"

Uprkos svojoj građi i utisku koji ostavljaju na prvu, ova vrsta psa je vrlo vedrog duha i nevjerovatno odana svom vlasniku. Aljaski malamut je jedan od onih pasa koji ne skida \”osmijeh\” sa lica, i koji će vas uvijek veselo dočekati sa željom da se dobro zabavite. Ono što on od vas zahtjeva jeste dobra obuka kako bi vam ukazao svoju poslušnost kada odraste.

AMERIČKI ESKIMSKI PAS

\"\"

Unutar pahuljastog bijelog krzna ovog vragolastog psa nalazi se crno dugme koje predstavlja nos i širok osmijeh od uha do uha. Ova rasa važi za vrlo inteligentne pse koji su odlični učenici. Oni obožavaju da uče nove stvari i uvijek će vam rado demonstrirati šta znaju. Njihov dobroćudni duh čini ih savršenim porodičnim psima.

KELPI

\"\"

Još jedan izuzetan pas na našoj listi je svakako australijski kelpi. Ove pametnice mogu biti crne, braon ili svijetlo smeđe boje i važe za vjerne pratioce ljudi. Uzgajani su da budu pastirski psi, i kao takvi vole otvorene prostore na kojima mogu da trče bez granica. Takođe vrućina im ne smeta i čak i po najvećem Suncu neće skidati osmeh sa lica ako ste vi voljni da krenete u šetnju.

BELGIJSKI OVČAR

Ova vrsta psa je kao velika verzija plišane igračke koju ste voljeli kao dijete. Njegova meka i paperjasta dlaka idealna je za maženje a osmijeh koji po cijeli dan ne skida sa lica odstranit će sve vaše negativne misli kada vam potrči u susret. Za ovog psa se kaže da mu se osmijeh vidu u pogledu, odnosno da njegov vedar duh izbija iz svake pore na njegovom tijelu, piše ženskimagazin.rs

\"\"