Ovo su filmovi koji će muškarcima pomoći da razumiju žene!

Sigurni smo da muškarci više puta ponove čuvenu rečenicu Mi žene nikada razumjeti nećemo. Žao nam je, ali vodič koji biste mogli koristiti da dešifrujete žene ne postoji, ali vam barem malo možemo olakšati.

U nastavku vam donosimo nekoliko zabavnih filmova uz koje ćete uživati, a koji će vam zasigurno pomoći u shvatanju ženskog uma.

Vicky Christina Barcelona

Nismo sigurni je li Woody Allen najbolji primjer za učenje o ženama, ali u ovome filmu uspješno je prikazao sve strane ženske ličnosti; paradoksalna, intenzivna, eksplozivna, a ponekad i na rubu ludila. Kroz ovaj film shvatit ćete da je upravo to dio onoga što čini žene nevjerovatnima, ali i da pročitati emocije nije toliko lako. Kao i za sve dobre stvari, potrebno je vremena i strpljenja koje se na koncu uvijek isplati.

Dnevnik Bridget Jones

Dnevnik Bridget Jones film je prepun klišeja, ali sadrži vrlo važnu lekciju koju bi svi trebali naučiti; svaka žena, pa čak i ona najuspješnija, skriva svoje nesigurnosti koje je ponekad čine \’\’čudnom\’\’. Bridget Jones pretjerana je verzija onoga što dešava s muškarcima u takvim situacijama. U svakom slučaju, Bridget Jones će vas naučiti što ne biste trebali činiti da pogoršate ionako nepovoljnu situaciju.

Heathers

Prije nego što je izašao apsolutni hit film koji smo pogledali nebrojeno puta – Mean Girls, ovaj film iz osamdesetih naučio nas je da gotovo i ne postoji ništa opasnije od grupe žena s istim ciljem koje će uvijek doći do zacrtanog cilja. U tom slučaju na raspolaganju imate dvije mogućnosti; pridružiti se borbi ili se u potpunosti povući. Najgore što možete napraviti je umiješati se i pokušati zaustaviti sukob. Ovaj simpatični film naučit će vas da je u ovakvim situacijama bolje biti saveznik nego neprijatelj.

Volver

Pedro Almodóvar vjerovatno je jedan od rijetkih muškaraca koji je zaista uspio shvatiti što pokreće žene. Volver nam pokazuje da su muškarci spremni učiniti sve kako bi preživjeli i zaštitili svoje porodice; znaju se boriti, ne podnose zlostavljanja i u najtežim trenucima pronalaze neobjašnjivu snagu. Volver će vam na zabavan način pokazati što doista žene žele, ali i da je ono što žele prilično – jednostavno.