Otvoren Silk and Cashmere u Sarajevu

U subotu 10.10.2020. u 12h, u Sarajevu je otvoren je prvi dućan svjetski poznate franšize Silk and Cashmere. Na isti dan, ovaj je brend porijeklom iz Turske proslavio 28. obljetnicu od osnivanja i otvorenja svog prvog ducana u Zürichu, u Švicarskoj.

Silk and Cashmere broji pet dućana u Turskoj, te 265 prodajnih mjesta širom svijeta kao i u velikim metropolama poput Londona, Pariza, Ženeve, Melburna i Bakua.

Silk and Cashmere želi učiniti visokokvalitetne materijale dostupnim svima. U ponudi asortimana možete pronaći nekoliko vrsta pamuka, modal vlakno, vunu, svilu, viskozu, lan, stopostotni kašmir, te najprofinjenije blende ovih vrsta.

Silk and Cashmere prepoznaje trend i pokret fashion sustainabilty (samoodrživost mode) koji nalaže ulaganje u tzv. investment pieces – dugoročno vrijedne komade odjeće visokog kvaliteta od prirodnih materijala, u cilju smanjenja potrošnje i očuvanja okoliša. Na ovaj način dajemo modi viši cilj i svrhu te činimo dobro za okolinu a ujedno i vlastitu kožu.
Silk and Cashmere je jedini svjetski brend koji je strogo specijaliziran za ove dvije najmomiljenije (i najmekanije!) svjetske tkanine – svilu i kašmir, a već više od četvrt stoljeća pruža izuzetno kvalitetnu, pristupačnu luksuznu odjeću i asesoare.
Silk and Cashmere započeo je putovanje 1992. godine kada je Aysen Zamanpur sa svojim timom krenula u Mongoliju, samo gnijezdo najkvalitetnijeg kašmira, kako bi otkrili i istražili ovo očaravajuće vlakno. Stvarajući opsežnu i univerzalnu kolekciju, Silk and Cashmere već više od 26 godina pruža visokokvalitetne proizvode ljubiteljima kašmira i svile na domaćem i međunarodnom tržištu.
Ono što se u Sarajevu prepoznaje više od prolaznog modnog hira su bezvremenske kategorije vrijednosti poput tradicije, naslijeđa, istinskog kvaliteta, durabilnosti, čistoće sastava, a upraco ove vrijednosti promovira brend Silk and Cashmere. ​
Trenutno u ponudi možete pronaći garderobu idealnu za prelazni sezonski period – tople i na dodir savrsene dzempere, kardigane, veste, dukserice, bluze, kosulje i mnoge asesoare poput salova, kapa, rukavica i marama.
Bilo koji komad odjeće ili asesoar u potpisu ​Silk and Cashmerea​, zasigurno će postati jedan od vaših omiljenih komada kojeg ćete nositi dugi niz godina.