Održan Ladies In Gathering u Sarajevu: Nastavljamo s Boljim odlukama

Ladies In Gathering nastavlja sa svojom misijom Boljih odluka, održavši sinoćnji događaj u Sarajevu, u prelijepom ambijentu kluba Špica.

 

Gost na ovom druženju bila je Emina Husedžinović Ibrahimović.


Emina je na bh. modnoj sceni prisutna više od 25 godina, a kako i sama kaže dizajn je njena velika ljubav kojoj je posvećena još od ranog djetinjstva. Njeguje tradiciju, te često koristi folklorne elemente u svojim kreacijama i smatra da je to neka vrsta njegog potpisa.

Veliki broj dama iz svijeta mode, biznisa, medicine, IT-ja i drugih oblasti, imale su priliku čuti o tome kako nastaju Eminine kreacije, koji je put od ideje do gotovog proizvoda, o izazovima sa kojima se susretala u svom radu, a govorila je i o mladim nadama bh. modne scene.


– Mi smo kreativna scena. Možda ne pratimo modne tendencije koliko ih svijet prati, ali i uslovi kod nas su drugačiji nego u svijetu. U Bosni i Hercegovini imamo određene probleme, ali ih prevazilazimo. Ono što je potrebno mladima jeste edukacija, ona je osnova za sve.


Meni se javljaju mladi i perspektivni ljudi koji žele da im pomognem, da ih usmjerim i vjerujem da imaju potencijal da podignu bh. modnu scenu na neki novi nivo – kazala je Husedžinović Ibrahimović, te istakla kako je njena Bolja odluka za ovu godinu da više pažnje posveti zdravlju i porodici i da manje radi.


Specijalno za ovaj događaj Emina je napravila dvije kreacije za Samiru Muratović, osnivačicu i direktoricu Ladies In projekta, koja je kroz razgovor sa Eminom otkrila i šta je to što od ove bh. dizajnerice možemo očekivati u narednom periodu, ali i najavila događaj koji će biti održan krajem godine.

– Cilj nam je da aktivnostima koje provodimo kroz Ladies In Gathering unaprijedimo kvalitet života i promovišemo Bolje odluke, a želimo i da najavimo Dane žene, koji će se održati u decembru, gdje ćemo cijeli jedan dan posvetiti bh. dizajnerima koje ćemo predstavljati tokom godine. Njihove haljine ćemo ponuditi na aukciji, a sav prikupljeni novac donirati u humanitarne svrhe – kazala je Muratović.


Važnost ovakvog događaja prepoznali su i partneri: Avon, kozmetika Afrodita, Sarantis sa brendovima Bioten i Batiste, Hercegovina Produkt, Violeta sa brendovima Vesh, Vio i Violeta Ultra Intense Gold omekšivač za veš, koji su prisutne dame obradovali prigodnim poklonima. 

 

#beunique #beyourself #beladiesin #boljeodluke #stopostobhdizajn #fashion