Najbolje knjige za plažu: Savršeni prijatelji za ljetno čitanje

Bez obzira na to kakav žanr preferirate, ljeto je pravo vrijeme za istraživanje novih priča. Ponesite neku knjigu sa sobom na plažu i uživajte
Ljeto je idealno vrijeme za opuštanje i bijeg od svakodnevnih obaveza, a što je bolje od dobrog štiva dok se izležavate na plaži?

 

Bez obzira na to volite li romantične romane, trilere, lagane komedije ili inspirativne memoare, uvijek se nađe nešto za svakoga. U nastavku vam donosimo naše preporuke za najbolje knjige za plažu koje će vam praviti društvo tokom sunčanih dana.

 

1. “Gdje Pjevaju Rakovi” – Delia Owens

Ovaj svjetski bestseler savršen je za one koji vole dobar misterij s elementima prirodnog svijeta. Priča o Kyi Clark, djevojci koja je odrasla u močvarama Sjeverne Karoline, osvojit će vas svojom poetičnošću i emocionalnom snagom.

2. “Ljeto Kada Sam Postala Lijepa” – Jenny Han

Lagana i dirljiva romansa koja prati život Belly Conklin tokom ljeta koje mijenja sve. Ova knjiga je prvi dio trilogije, idealna za mlade i one koji se tako osjećaju.

3. “Malibu Gori” – Taylor Jenkins Reid

Ovaj roman je savršeno ljetno štivo koje prati živote slavne obitelji Riva tokom jedne noći nezaboravne zabave u Malibuu. Intrige, ljubav i obiteljske tajne čine ovu knjigu neodoljivom.

4. “Jednog Dana u Decembru” – Josie Silver

Predivna ljubavna priča koja počinje jednim slučajnim susretom u autobusu i proteže se kroz deset godina. Idealna za romantične duše koje vole vjerovati u sudbinu i ljubav na prvi pogled.

5. “Velika Mala Laž” – Liane Moriarty

Ovaj napeti triler o prijateljstvu, lažima i tajnama u jednom malom australskom gradu savršen je za one koji vole složene priče s neočekivanim obratima.

6. “Žena na Prozoru” – A.J. Finn

Ako volite psihološke trilere, ova knjiga će vas držati napetima do samog kraja. Priča o agorafobičnoj ženi koja misli da je svjedočila zločinu u susjednoj kući, savršena je za ljubitelje misterija.

7. “Elizabeth je Nestala” – Emma Healey

Ovaj roman kombinira misterij i dirljivu priču o starijoj ženi koja pati od demencije, ali je odlučna pronaći svoju nestalu prijateljicu. Knjiga koja će vas dirnuti i natjerati na razmišljanje.

8. “Ponoćna Knjižnica” – Matt Haig

Inspirativan roman o ženi koja dobije priliku ispraviti sve svoje životne greške kroz čarobnu knjižnicu koja se nalazi između života i smrti. Ovo je knjiga koja će vas motivirati i nadahnuti.

Bez obzira na to kakav žanr preferirate, ljeto je pravo vrijeme za istraživanje novih priča i likova. Ponesite neku od ovih knjiga sa sobom na plažu i uživajte u sunčanim danima uz dobro štivo. Sretno čitanje i sretno ljeto! 

Više možete pročitati na linku.