Na EXIT stižu Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Artbat, Sara Landry, I Hate Models i mnogi drugi za vjerovatno najjači elektronski line up na svijetu ove godine!

Za nešto više od mjesec dana, EXIT festival bit će centralno mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line up-a na svijetu ove godine!


U hramu elektronske muzike puteve će ukrstiti apsolutne legende i megazvijezde – Carl Cox, Bonobo, Black Coffee i Maceo Plex, a sa njima i apsolutni predvodnici techno i house scene nove generacije I Hate Models, KlangKuenstler, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can’t Swim, Sama’ Abdulhadi i niz drugih!

 

Upravo je objavljeno da, pored ovih impresivnih imena, u petak, 12. jula Argy i Vintage Culture na mts Dance Arenu donose svjetsku premijeru svog b2b seta, a iste večeri nastupit će i najtraženiji producentski i DJ dvojac ARTBAT, vodeća producentkinja Indije Avantika, kao i Human Rias i Lanna!


Titani elektronske muzike i virtuozi bitova donose najraznovrsniji milje zvuka i u druge srednjevekovne šance Petrovaradinske tvrđave, pa tako na NSNS Refreshed By Heineken Silver stiže vrhovna predvodnica hard techno zvuka Sara Landry, a na istom mjestu pridružuju se vodeći predstavnici underground scene Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor, Francis Mercier, Estella Boersma, Henry Saiz, Oguz i mnogi drugi! Žanrovsko šarenilo za vatrene fanove sa najistančanijim ukusom stiže na još tri bine – Together X House by IQOS, Urban Bug i Gaia Trance!

Jedno od glavnih pojačanja fantastične postave na mts Dance Areni ove godine svakako je ukrajinski dvojac Artbat. Dokazali su se kao kreatori ukusa moderne dance muzike, a od prije nekoliko dana, odjeknula je i obrada hita legendarnih Chemical Brothers – „Hey Boy Hey Girl”, čiji su, ne kriju, veliki fanovi.

 

U Novi Sad stižu nakon što su zagrijali plavu lagunu na Exitovom Sea Star festivalu u Umagu.


Publika će na ovogodišnjem Exitu svjedočiti historiji, jer će se prvi put dogoditi saradnja dva velika imena – Argy i Vintage Culture predstavljaju svjetsku premijeru svog b2b seta! Argy je ostavio dubok trag u svijetu elektronske muzike, a isti taj svijet je u martu ove godine oplemenio izdavši LP „New World”. S druge strane, njegov partner na sceni Vintage Culture već 13 godina demonstrira besprijekorne sposobnosti miksanja melodic i progressive techna sa retro house prizvucima.

 

Ništa manje se ne očekuje ni od Exitovog vunderkinda, osamnaestogodišnje Lanne koja u Novi Sad stiže nakon što je zapalila atmosferu u čuvenom klubu Hï Ibiza, rame uz rame sa zvijezdama kao što su Meduza & James Hype, Ida Engberg i Chelina Manuhutu.


U četvrtak, 11. jula na mts Dance Areni užarene fanove će kroz noć voditi sam sinonim za DJ profesiju, legendarni Carl Cox. Društvo će mu praviti i KlangKuenstler, kao i začetnica palestinskog elektronskog zvuka Sama’ Abdulhadi. Iste večeri, na sestrinskoj NSNS Refreshed By Heineken Silver bini žarit će i paliti Yotto svojim progressive house setom, a na isto mesto drugog dana festivala dolaze Kobosil i Estella Boersma sa svojim prepoznatljivim kombinacijama house, techno i indie zvuka.


U prilog tome da je EXIT okupio „creme de la creme” elektronske muzike svjedočit će i subota, 13. jul na mts Dance Areni, rezervirana za techno majstora Maceo Plexa, a masu će zapaliti i zvijezda nove techno generacije I Hate Models, kao i ekscentrični techno i house mag Patrick Mason. Treći festivalski dan na NSNS Refreshed By Heineken Silver bini obilježit će nastup dobro poznatog Francisa Merciera, a stižu i Awen, Sona i drugi.


Maestralno zatvaranje mts Dance Arene i ovogodišnjeg izdanja festivala u nedjelju, 14. jula priredit će producent i DJ koji je rasprodao Madison Square Garden i okitio se Grammy nagradom – Black Coffee. Prije toga, na istom mestu zagrmjet će legendarni Bonobo sa svojom unikatnom soničnom fuzijom, Barry Can’t Swim naslikat će dinamični muzički pejzaž svojim gotovo savršeno harmoničnim bass linijama, dok će Carlita donijeti zvuke srednjeg Istoka.

 

Posljednjeg dana na NSNS Refreshed By Heineken Silver nastupit će vrhovna mađioničarka hard techno zvuka Sara Landry, a publiku će osvojiti i Helena Hauff.


Pored dvije najveće elektronske bine, vatreno će biti i na Together X House by IQOS bini, gdje će se smjenjivati Alex Wann, Antdot, Apache, Djeff, Fabrizio Marra, Kitty Amor, Maxi Meraki, Mont Rouge, Sasson, Sparrow & Barbossa, Anyushka, Deaf In Mini, Fanatik i Oysha.


Poklonike trance scene na Gaia Trance bini čekaju DJ Aquapipe, DJ Buca, DJ Cheda, Cosmic Dimension Live, DJ Damzah, DJ DaPeace, E-Clip Live, Egon's Embrace Live, DJ Filip Nikolaevic, Imaginarium Live, DJ Lazanya, DJ Manda, DJ Mikica, DJ Mita, DJ Mozza, DJ Pura, Simia Live, DJ Stole, Syned Brain Live i DJ Zarma.


Omiljena mala bina festivala, Urban Bug, ugostit će 2 Much b2b Vein, Hudi b2b Aljoša, Layzie b2b Techa, Migazz b2b Kornwall, Milenko b2b Arnee, Miozz b2b Stefan Jović, Neshud b2b Irkah, Neutron, Needle b2b Hori, Novak, Rade Bađin b2b Poliformat, Runy b2b Mande, S.A.B.R.I. b2b Rikaya, Stameni b2b Mark Aasgier, Teachr b2b Butterfly.eff, THE b2b Zira, Vladimir Aćić b2b Danilo Vladušić, Vladimir Tucakov b2b Bokun, Wise D and Kobe, i Woodie b2b Danijel Kević.


Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, bit će održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz Nulti dan, 10. jul, rezerviran za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini.

 

Četvorodnevne ulaznice po promo cijeni od 138 KM i uz uštedu od 40% dostupne su OVDJE. U prodaji su i jednodnevne ulaznice, kao i ulaznice za specijalni nulti dan Day 0.