Dašak Italije na vašem stolu, zašto ne? Ovu ukusnu Toskana čorbu morate probati.
Potrebni sastojci (za 4 osobe) :
– 4 srednja paradajza
– 1 luk srednje veličine
– 2-3 češnja bijelog luka
– maslinovo ulje
– sol
– biber
– origano
– pola najmanje kašike šećera
I još: 3 kašike putera, 2 kašike brašna i 1 kašika salse od paradajza.
Postupak pripreme: Sve isjeckati na komade, staviti u zemljanu posudu, dodati začine i maslinovo ulje te staviti u zemljanu posudu i peći u rerni pola sata na 180 stepeni. U srednjoj šerpi istopiti 3 kašike putera, 2 kašike brašna i 1 kašiku salse od paradajza. Sve ovo malo propržiti te dodati 1 litar vode. Potom dodati povrće iz zemljane posude i pustiti da kuha 20 minuta. Na kraju izblendati sve zajedno i još jednom staviti na vatru da proključa. Et voila! Ova ukusna čorba je spremna za degustaciju. Prijatno!
Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja