Modni editorijal Harper\’s Bazaara: Kako je Rihanna oživjela Ameliju Earhart

Američka pop zvijezda Rihanna pristala je biti glavna zvijezda modnog editorijala, inspiriranog prvom damom avijatičarkom Amelijom Earhart. Editorijal, kao i naslovna fotografija, snimljeni su za martovsko izdanje magazina Harper\’s Bazaar. Rihanna je uživala na snimanju, a vi uživajte u sjajnim fotografijama

Još davne 1929. godine američka pionirka avijacije Amelia Earhart pisala je esej za tadašnje izdanje magazina „Harper\’s Bazzar“. U eseju je Amelia govorila o svom ženstvenom modnom izričaju koji je nije sprečavao da pilotira. Klasičnim muškim uniformama davala je ženski štih. Bila je poznata po velikim marama koje bi nosila oko vrata. No, kako dame koje pilotiraju izgledaju danas? Oblače li muške uniforme ili sada postoje uniforme skrojene za ženu pilota?

Modno uredništvo „Harper\’s Bazaara“  pronašlo je komade odjeće sa dizajnerskim potpisom koje mogu nositi žene piloti, a Amelijinu ulogu ovog puta preuzela je pop pjevačica Rihanna.

  • Ima nešto posebno u žnama koje dominiraju muškim svijetom. Za to je potrebno samopouzdanje, snaga, intelignecija, neustrašivost, ali i strpljenje da nikada ne prihvatate „NE“ kao odgovor. Amelia Earhart je bila tako jaka sila u avio industriji tog vremena. Nisam nimalo razmišljala o punid da oživim sjećanje na takvu damu – kazala je Rihanna.