Marija Ristanović: Zdrava i njegovana koža prioritet je u radu s pacijentima

Marija Ristanović doktor je medicine, estetske i antiageing. Edukatorica je za minimalno invazivne estetske procedure. Medicinski fakultet završila je 2011. godine u Kragujevcu. Vlasnica je estetskog centra DERMAMEDIC – u Bijeljini i Sarajevu. Dodatno usavršavanje prošla je u AMWC Monako, IMCAS Pariz, SKIN TECH Barselona, SEEFAS Sofija, NEAUVIA Milano, Ženeva,Varšava, Brindisi, Pavia i EX YU prostor…

 

 

– Moj poslovni put je bio izazovan, ali inspirativan. Odlučila sam se za medicinu još u ranim godinama, s jakom željom da pomognem ljudima i unaprijedim njihovo zdravlje. Nakon završetka medicinskog fakulteta, educirala sam se dalje u oblasti estetske i antiaging medicine kako bih mogla pružiti sveobuhvatne usluge pacijentima u Dermamedic centrima u Bijeljini i Sarajevu koje vodim – istakla je na početku našeg razgovora, doktorica Ristanović.

 

Gdje ste imali priliku educirati se i stjecati praksu, s obzirom na vašu užurbanu svakodnevnicu koja uključuje rad u Dermamedic centru u Banjoj Luci, organiziranje rada centara, odlazak na fakultet u Banjoj Luci i dolazak u Dermamedic centar u Sarajevu?

 

– Edukacija je uvijek bila ključna za moj profesionalni razvoj. Stjecala sam praksu i znanje, najprije, kroz mnogobrojne edukacije, posjete seminarima, od starijih kolega i taj put za mene nikada ne prestaje, trenutno sam na specijalizaciji na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci iz dermatovenerologije. Više od 40 različitih edukacija, posjeta međunarodnim kongresima i seminarima sam usavršavala znanje iz estetske i antiage medicine. Istakla bih prestižni AMWC kongres ljepote i antiage medicine u Monaku i edukacije na Medicinskoj akademiji Kadaver u Poljskoj…Vođenje Dermamedic centara u Bijeljini i Sarajevu zahtijeva dosta posvećenosti, ali uspijevam uskladiti obaveze na fakultetu i u centrima kako bih pružila najbolju moguću njegu pacijentima i podršku mom timu.

 

Doktorica ste estetske i antiaging medicine, te ste vlasnica estetskih centara Dermamedic u Bijeljini i Sarajevu… Kažite nam nešto o poslovanju Vaših centara i kako usklađujete svoje obaveze na fakultetu s vođenjem centara?

 

 

 

 

– Dermamedic centri su sinonim za vrhunsku kvalitetu i stručnost u estetskoj medicini. Naša ponuda obuhvata širok spektar tretmana, uključujući hijaluronske filere, botoks, mezoterapiju i PRP tretmane, organizaciju edukacija. Kroz kontinuiran rad i edukaciju osoblja, nastojimo pružiti personaliziranu njegu koja će zadovoljiti potrebe svakog pacijenta, a našim edukacijama nastojimo uvijek dati dodatnu vrijednost kao naprimjer dovesti svjetski poznate doktore iz antiage medicine na edukacije koje organiziramo kako bi kolege dobile što bolje usavršavanje na edukacijama.

 

Poznati ste po tome što pružate vrhunske usluge Vašim centrima… Predstavite nam tretmane, s obzirom na vašu specijalizaciju i iskustvo u dermatovenerologiji…

 

– Tretmane koje nudimo u Dermamedic centrima usmjereni su na postizanje prirodnog, mladolikog izgleda uz minimalne invazivne procedure s primarnim fokusom za zdravu i njegovanu kožu. Znanje koje stječem na specijalizaciji iz dermatovenerologije, mnogobrojne edukacije i najprije dugogodišnji rad s pacijentima omogućava nam da pružimo vrhunske usluge u tretmanima kako bi imali njegovanu kožu bilo da je riječ o starijoj koži kojoj je potrebno vratiti mladalački izgled, koži sa ožiljcima ili pubertetskoj koži.

 

Da li žene u BiH generalno vode računa o svom izgledu i obraćaju li se struci za sve?

– Primjećujemo rastuću svijest o važnosti brige o izgledu među ženama u BiH. Žene teže prirodnijem izgledu i traže pomoć od stručnog, kvalificiranog osoblja, doktora sa iskustvom. Prateći trendove s različitih edukacija – koje se tiču zahvata minimalno invazivne antiage medicine omogućava nam da pru- žimo stručne savjete i tretmane koji će zadovoljiti potrebe naših pacijenata.

 

Imate veoma impresivan CV – za koju stavku ste se najviše morali boriti, s obzirom na vaše angažmane na fakultetu, vođenje centara i organiziranje edukacija?

– Borila sam se za svaku stavku na mom CV-u, ali najveći izazov u mojoj karijeri bio je voditi svoj biznis, te uspješno upravljati timom u dva grada u Bosni i Hercegovini. Uz vođenje Dermamedic centara u Bijeljini i Sarajevu, imam odgovornost kao generalni zastupnik za Nuevia brand i distribu- ciju tog brenda, medicinske opreme kao i organizaciju edukacija. Medicina je nešto što sam radila s lakoćom i puno ljubavi, ali diferenciranje Dermamedic centara na tržištu i zadržavanje lojalnih klijenata zahtijevalo je puno truda i predanosti. To je bilo i ostaje najveći izazov u mom poslovnom putu, ali istovremeno i najinspirativniji dio, jer mi pruža priliku da nastavim pružati najbolju uslugu svo- jim pacijentima i održavati poziciju Dermamedic centara na tržištu.

 

Vaše police krase brojne nagrade i priznanja… koje Vam je ostalo u posebnom sjećanju, posebno imajući u vidu vašu saradnju s švajcarskim brandom hijaluronskog filera Nuevia i organiziranje edukacija s poznatim doktorima poput dr. Pereza iz Španije i drugih?

 

– Svako priznanje je za mene posebno, ali izuzetno me raduje svaka povratna informacija od zadovoljnih pacijenata, koji mi to potvrđuje to što su moji pacijenti dugo sa mnom. Također, ponosna sam na suradnju s brendom Nuevia kao generalnim zastupnikom za Bosnu i Hercegovinu, te organizaciju edukacija s poznatim doktorima iz cijelog svijeta.

 

Vaši planovi za dalje, s obzirom na razvoj vašeg biznisa koji uključuje estetske centre, klinike i saradnju s brendom Nuevia kao generalnim zastupnikom za Bosnu  i Hercegovinu?

 

– Planovi za dalje uključuju dalje širenje usluga i edukacije, otvaranje poliklinike u Bijeljini koja će pružiti sveobuhvatnu medicinsku njegu pacijentima te daljnji razvoj biznisa u estetskoj medicini. Želimo nastaviti unapređivati našu ponudu i pružati vrhunsku uslugu svim našim pacijentima.