LJETO MIRIŠE NA NOVI LOUIS VUITTON PARFEM

Pacific Chill – novi miris luksuzne kuće Louis Vuitton

Pacific Chill – potpisuju majstor parfimer Jacques Cavallier Belletrud, čija mirisna vizija opisuje sve ono što se inače krije iza pojma kalifornijsko ljeto – osjećaj slobode, uživanje u samom sebi i prirodi koja nas okružuje, te umjetnik Alex Israel. Ovo je peti miris iz kolekcije mirisa inspirisanih Los Angelesom.

\"\"

Za američkog multimedijalnog umjetnika čiji rad uključuje velike, šarene slike apstraktnih gradijenata i neba Los Angelesa, te ujedno i saradnika Louisa Vuittona, Alexa Israela, definicija pojma pacific chill označava ranojutarnje pješačenje stazom Paseo Miramar Pacific Palisades s pogledom na okean, te uživanje u čaši punoj osvježenja, zelenog soka.

Okidač za igru mirisima i osjećanjima za rezultat je dao ovaj unisex miris koji u momentu budi doživljaj snage okeana zahvaljujući mirisnoj mješavini sjemenki mrkve i korijandera u kombinaciji s ambretom, bosiljkom, pepermintom i esencijom narandže, mirisa ruže, te limuna i crne ribizle koji se spajaju u osvježavajući doživljaj, ili kako iz Louis Vuittona poručuju – poput zore nad okeanom.