Ljetna serija vježbi sa Leilom Cunningham Hujić: Ravan i sexy stomak

Odlučili ste poraditi na svojim trbušnim mišićima, vježbate svaki dan kako bi došli do cilja, a trbušnih mišića još nema? Evo rješenja…

Skupina mišića u području trbuha, ili popularno zvani „trbušnjaci“, nedvojbeno su „najtraženija roba“ među populacijom fitness vježbača. Naime, sve mišićne skupine koje uobičajeno treniramo u fitnesu ili kod kuće (prsa, leđa, ramena, bedra, ruke itd.) možemo svrstati u „tipično muške“ ili „tipično ženske“, ali kada su u pitanju trbušnjaci, i žene i muškarci žele istu stvar: čvrst, ravan i definiran trbuh!

Ova  15 minutna ljetna serija će garantirano ojačati vaše stomačne mišiće i pripremiti vas za bikini sezonu! Vrlo je bitno, da u toku ovih vježbi, vaši stomačni mišići podržavaju leđa i karlicu koji ostaju u stabilnom položaju.  Ako osjetite bolove u leđima, smanjite pokrete nogu ili ih savijte u koljenima.

1

\"\"

\"\"

Započnite vježbu u ležećem položaju. Stavite ruke iza glave (ne na vrat nego na okcipitalnu kost, direktno u podnožju glave) da biste podržali težinu glave.  Odignite jednu pa drugu nogu u zrak, a onda savijte desnu nogu u koljenu i postavite desno stopalo na lijevu butinu.

Udahnite, a potom pri izdahu podignite gornji dio tijela (vrat, lopatice, ramena ) od poda. Ostanite u tom položaju.  Pri izdahu dignite noge prema zraku, a pri udahu spustite ih prema podu. Počnite polako sa manjim pokretima dok vam mišići ne ojačaju dovoljno. Važno je da vam leđa dodiruju pod u toku vježbe.

Ponovite ovu vježbu 8 do 10 puta.

2

\"\"

\"\"

Počnite vježbu u istom položaju kao što ste u vježbi broj 1.  Ispružite ruke prema nogama i odignite gornji dio tijela. Izdignite obje noge prema nebu u V položaju.

Ostanite u tom položaju i mijenjajte položaj ruku (postavite ruke s vanjske strane nogu pa onda s unutrašnje strane). Ponovite smjenu ruku 10 puta.

3

\"\"

\"\"

 

 

Kao i vježbu broj 2, ispružite ruke prema nogama i odignite gornji dio tijela od poda.

Ispružite desnu nogu i držite je nekoliko centimetara iznad poda, a lijevu  savijte u koljenu. Onda ispružite lijevu, a savijte desnu. Ponovite 8 do 10 puta.

4

\"\"

Sve isto kao i u prethodnoj vježbi samo ovaj put noge ostaju u ravnom položaju. Desna noga ide prema podu dok lijeva ide prema nebu i obratno. Noge se kreću kao “makaze”!  Ponovite 8 do 10 puta.

Za najbolje rezultate radite ove vježbe najmanje tri puta sedmično!