Lice je potrebno pravilno njegovati

 “Ključni recept ljepote i privlačnosti su, zasigurno, prirodna blistavost kože i ujednačen ten”

Piše: Alija Šuvalija Osmanković, make-up artist

Zlatno pravilo da bi šminka istakla ljepotu lica i lijepo izgledala satima jest to da je lice pravilno njegovano. Pripremiti pravilno svoje platno za crtanje tj. svoje lice kako bismo dobili jedno malo -remek djelo je osnovni postulat dobrog make-upa. Za željeni make-up nam nije potreban urođeni talenat, već pravilnom pripremom i nanošenjem naša vještina, vremenom, postaje besprijekorna.

Porculanska lica, savršeni ten nam nikako ne smije biti mjerilo niti cilj zarad kojeg težimo vlastitoj promjeni; jer, sve je to ništa drugo do iluzija. Stoga, kako ne bismo slijepo vjerovali tkz. nametnutim mitovima i trendovuma o ljepoti, vrijeme je da uzmemo svar u svoje ruke i stvorimo vlastiti ritual, te uživamo u njegovim rezultatima.

Ključni recept ljepote i privlačnosti su zasigurno prirodna blistavost kože i ujednačen ten.

Dobro je znati:

– Koristiti svakodnevno hidratantne kreme kao i proizvode koji u sebi imaju zaštitni faktor. Samim tim smanjujemo mogućnost hiperpigmentacije i usporavamo proces starenja kože.

– Skidanje make-upa je jedan od najbitnijih faktora za očuvanje zdravlja kože. Preporuka  jednom do dva puta sedmično odraditi piling lica iz razloga što kreme za lice imaju najbolje dejstvo nakon pilinga.

– Također, termalna voda uspješno hidratizira kožu i održava njenu vlažnost stoga je preporučljiva za nonošenje prije makeupa.

– Zdrav i ujednačen ten, jasno stilizirane obrve i omiljeni ruž je sve što nam treba za savršeni svakodnevni make-up look.

– Obrve koje će ujedno biti odraz našeg karaktera, nas samih je parola kojom se vodim stvarajući željeni oblik, stiliziranje obrva prema  vašem licu i pospješivanje rasta istih, te tako dolazimo do besprijekorno definiranih Lamimakersica.

Metoda laminacije je danas broj 1 kada su u pitanju obrve i zaista mogu reći da je s pravom poprimila simpatije svih žena. Proces je dobar zato što je efekat istog privremen, jer nam daje mogućnost da svaki mjesec drugačije stiliziramo naše obrve, u ovisnosti i od raspoloženja, npr.

Tako da prirodne, jasno definirane, uredno začešljane Lamimakersice vladaju našim licima, te ih rado i samouvjereno nosimo. Kada jednom isprobate ovu metodu, rado ćete joj se vraćati, jer svaki put izlazite sa još ljepšim, konkretnijim, njegovanijim obrvama.