Ladies In Shopping by My Lovely Bag: Priča o nastanku jedne posebne torbe

Svaki proizvod ima neku svoju priču, ali priča o nastanku jedne torbe timu Ladies In magazina i agencije Altermedia je posebno draga. Riječ je o Ladies In Shopping by My Lovely Bag torbi koja je posebno kreirana, za poseban događaj koji će se desiti u oktobru

 

Naime, nakon što je sredinom juna odštampan Ladies In Shopping Book, kreativni tim naše redakcije došao je na ideju da zajedno sa partnerom My Lovely Bag kreira specijalnu torbu u kojoj će naše promotorke dijeliti primjerke magazina na različitim lokacijama u Sarajevu.

 

Idealna shopping torba

 

S obzirom na to da je Ladies In Shopping Book posebno izdanje koje najavljuje Sarajevo Shopping Week, koji će se desiti od 17. do 24. oktobra u Sarajevu, želimo da informacija o ovom jedinstvenom događaju dođe do što većeg broja građana i građanki Bosne i Hercegovine, ali i turista iz svih dijelova regiona i svijeta.

 

 

– Kada nas je ekipa Ladies In magazina kontaktirala i upitala želimo li napraviti torbu za ovaj projekt, prvenstveno su nam se nanizale ideje šta bi ta torba trebala ispuniti i zadovoljiti. Htjele smo torbu jednostavnog dizajna, neutralne boje, ugodnu za nošenje i nosivu u različitim situacijama. Dizajn se nametnuo sam po sebi i bilo je dovoljno nekoliko poteza olovkom kako bi nastala prva skica kojom smo se sve oduševile, ispričala nam je Marija Perić, dizajnerica i direktorica My Lovely Bag brenda.

 

Torba je, kako i sama Marija kaže, idealna shopping torba, ali svoju namjenu pronalazi i u svakodnevnom životu, odlasku na posao, u šetnju, pa čak i na plažu. Ima odgovarajući patentni zatvarač kako bi stvari tokom svakodnevnog korištenja bile sigurne. Što bi se reklo – svenamjenska.

 

Bež boja, ističe dizajnerica, posljednjih sezona popela se na tron s klasičnom crnom i žene su lude za njom. Ova boja je elegantna i neutralna i pokazala se dobitnom kombinacijom s istaknutim crnim otiskom na prednjoj strani. Proces izrade ove torbe protekao je bez ikakvih problema, a žene koje su radile na njenoj izradi bile su oduševljene jer rade na još jednoj prelijepoj torbi, koja ovaj put ima i posebnu priču.

 

Korištena je visokokvalitetna veganska eko koža. Kao i kod svih njihovih proizvoda, i ovaj put su dame iz My Lovely Baga koristile su umjetnu kožu s obzirom na to da su prijateljski orijentisani prema životinjama. Torba je izrađena tradicionalnom tehnikom šivanja.

 

Nova dimenzija iskustva

 

– Volimo zanimljive projekte i priče koje podižu ljestvice i donose nove dimenzije dosadašnjih iskustava, a vjerujemo da će Sarajevo Shopping Week biti upravo to, odgovorila je Perić na pitanje kako su se odlučile da budu dio projekta Sarajevo Shopping Week.

 

Sarajevo Shopping Week nešto je novo na bh. tržištu, a riječ je o događaju u kojem će učestvovati svi veći tržni centri u Sarajevu i preko 200 različitih brendova i kompanija koje se bave trgovinom. Cilj događaja je promocija Sarajeva kao vrhunske shopping destinacije, a plan je da ovo postane tradionalan događaj.

 

 

Sarajevo Shopping Week organizuje marketinška agencija Altermedia, koja je izdavač Ladies In magazina, zajedno sa brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice KS-a.

 

Kroz ovaj projekt cilj je potaknuti i poslovnu zajednicu da u terminu povećane promocije o kupovini organizuje i druge poslovne, kulturne i muzičke manifestacije kako bi ovaj događaj, osim vrhunskog iskustva šopinga, promovisao i druge vrste zanimljivog sadržaja za različite grupe ljudi.