„Priprema hrane treba biti zabavna, brza i jednostavna. Trebamo kuhati s ljubavlju, jer dok pripremamo hranu, ne pripremamo samo namirnice, već prenosimo i vlastitu energiju!“
Sastojci za krem juhu od mrkve
• 300 g crvenog luka
• 450 g žute mrkve
• 450 g narandžaste mrkve
• 20 g vlasca
• 40 ml maslinovog ulja
• 60 g maslaca
• 1,5 l povrtnog temeljca
• 100 ml vrhnja za kuhanje
• 19 g soli
Očistite luk i mrkvu, luk nasjeckajte, a mrkvu narežite na kocke. Na maslinovom ulju pirjajte luk desetak minuta, dodajte kocke mrkve, miješajte i kratko popržite, dodajte listiće maslaca, podlijte temeljcem da je povrće pokriveno, miješajte da maslac emulgira, kuhajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući temeljcem.
Kad je mrkva mekana, usitnite štapnim mikserom, posolite, dodajte temeljca do željene gustoće, prokuhajte. Završite vrhnjem za kuhanje, kuhajte 2 – 3 minute, provjerite okus. Prije posluživanja juhu pospite sjeckanim vlascem.
Savjet: Višak temeljca ostavite sa strane jer ćete njime razrijediti pregustu juhu prije dodavanja vrhnja, koje će ju zgusnuti.