KOMPANIJA AVON PRIMILA CRUELTY FREE CERTIFIKAT ZA SVE SVOJE PROIZVODE

Kompanija Avon sa ponosom objavljuje da su svi njihovi proizvodi za njegu ljepote sada zvanično odobreni od strane Cruelty Free International. Ovo priznanje dolazi kroz prestižni Leaping Bunny program, globalno priznati zlatni standard za proizvode koji nisu testirani na životinjama.

 

 

 

Zašto je ovo važno?

 

Prije više od tri decenije, Avon je postao prva globalna kozmetička kompanija koja je prestala da testira svoje proizvode na životinjama. Sada, kroz partnerstvo sa Cruelty Free International, svi njihovi proizvodi, uključujući kozmetiku i proizvode za ličnu njegu, nose Leaping Bunny pečat odobrenja. Ovo potvrđuje dugogodišnju posvećenost kreiranju proizvoda bez okrutnosti prema životinjama. Prvi Avon proizvodi, uključujući Avon parfeme te linije Avon Care i Anew, dobili su Leaping Bunny odobrenje u ljeto 2023. godine.

 

 

Leaping Bunny program

 

Program Leaping Bunny zahtjeva standarde bez okrutnosti koji prevazilaze zakonske zahtjeve. Prije nego što dobiju odobrenje, brendovi moraju da ispune rigorozne kriterije, uključujući praćenje dobavljača i nezavisne revizije. Ovo je najpouzdanija garancija da se brend iskreno zalaže za okončanje testiranja na životinjama.

 

 

Izjave

 

Michelle Thew, CEO Cruelty Free International, ističe: „Oduševljena sam što je Avon dobio Leaping Bunny odobrenje. Rad sa Avon timom bio je inspirativan, i ponosni smo što je ovaj globalni brend sada dio Leaping Bunny porodice.”

 

Kristof Neirynck, CEO kompanije Avon, dodaje: „Poslije tri decenije borbe protiv testiranja na životinjama, ponosni smo što smo stigli do ove prekretnice. Ovo priznanje potvrđuje našu posvećenost da ljepota ne sme biti dovedena u vezu sa bilo kakvom okrutnošću.”